
Gastronomy Slovakia 2023
Najprestížnejšia kulinárska udalosť roka na Slovensku – Medzinárodné sympózium jedinečné pre živé vystúpenia michelinských šéfkuchárov z celej Európy a workshopy odborníkov HoReCa segmentu.
Určená je všetkým majiteľom, riaditeľom, F&B manažérom, šéfkuchárom, someliérom či cukrárom hotelov, reštaurácií a aj malých penziónov. Rovnako aj pre dodávateľov služieb, výrobcov, odborných učiteľov, ale aj fanúšikov kulinárstva a novinárov z gastronómie. Každý si nájde v bohatom programe svoje témy a praktické ukážky ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.
Vstupenky si za zvýhodnené ceny rezervujte cez prihlášku vopred.
Počet je limitovaný a cena tesne pred sympóziom a na mieste bude vyššia o 20%.
Zaujímavý program na rok 2023 práve pripravujeme a stále dopĺňame.
Na Gastronomy Slovakia 2023 okrem iného zažijete:
Jedinečné na Slovensku – Master classes avantgardných šéfkuchárov naživo na pódiu
Najkreatívnejší šéfkuchári sveta osobne na Gastronomy Slovakia
Nové trendy, techniky a myšlienky vo svetovej gastronómii
Somelierské svetové trendy a Master classes so svetovým vinárom
Fascinujúce obchodné prehliadky so širokou škálou inovatívnych produktov v gastronómii
Elita gastronomickej brandže Slovenska pod jednou strechou
Odborné workshopy , degustácie a prezentácie
Ideálne miesto na stretnutie s kolegami
Hviezdy na hlavnom pódiu
Oriol CASTRO
DISFRUTAR, Barcelona, 2 michelinské hviezdy
3. najlepšia reštaurácia na svete 2022 World Best restaurants
Jeden z trojice Chefs, ktorí založili svetoznámu reštauráciu DISFRUTAR v Barcelone. Trio Oriol Castro, Eduard Xatruch a Mateu Casaňas pracovali spolu 15 rokov v ikonickej reštaurácii Ferána Adriu – El BULLI – najlepšej reštaurácii sveta 20. storočia podľa odbornej verejnosti.
DISFRUTAR založili v roku 2014 a voľný preklad názvu reštaurácie je: Užívaj si.
Prečo ísť do tejto reštaurácie? Pretože je jednou z najchutnejších, najprekvapivejších a najprestížnejších gastronomických zážitkov na svete!
Prezentuje svoju gastronomickú ponuku vo formáte degustačného menu. Kreatívna reštaurácia, ktorá chce vyvolať u hostí potešenie, prekvapenie, nadchnutie a to celé vytvárať prostredníctvom gastronómie. Interiér je dizajnovaný s úctou k histórii a dedičstvu Stredomoria, ktoré inšpirovalo jeho výzdobu. Keramika je súčasťou dekorácie v celom interiéri.


Gaetano TROVATO
ARNOLFO restaurant
2 michelinské hviezdy
Relaix & Chateau, Best Toscany Chef
Krédom šéfkuchára Trovata je: ROVNOVÁHA, SEZÓNNOSŤ A TRÉNING.
Rozlišovacím prvkom a súčasne pracovným cieľom šéfkuchára Trovata je, aby každé jedlo charakterizovalo svoje územie s dôrazom na zdokonaľovanie a vyniknutie každej suroviny. Preto je Gaetano Trovato už desaťročia ikonou nielen Toskánska, ale celého Talianska. V roku 2022 korunovalo štyridsať rokov úspešnej existencie reštaurácie Arnolfo otvorenie nového, moderného sídla bratov Trovatovcov, štruktúra ktorého zhmotňuje filozofiu rodiny Trovato: Kvalita, územie a elegancia.
“Projekt nového, moderného ARNOLFO je venovaný novým generáciám, pretože možno sa do tejto náročnej práce znova zamilujú a pozdvihnú esprit nášho regiónu: Toskánska” vysvetľuje šéfkuchár. S chlapcami sme veľa študovali a spolu s architektom Walterom De Manincor vytvorili novú líniu, podmanivú, elegantnú a zároveň veľmi orientovanú na hosťa a jeho zážitok.
Gaetano TROVATO
ARNOLFO restaurant
2 michelin,
Relaix & Chateau, Best Toscany Chef
Krédom šéfkuchára Trovata je: ROVNOVÁHA, SEZÓNNOSŤ A TRÉNING.
Rozlišovacím prvkom a súčasne pracovným cieľom šéfkuchára Trovata je, aby každé jedlo charakterizovalo svoje územie s dôrazom na zdokonaľovanie a vyniknutie každej suroviny. Preto je Gaetano Trovato už desaťročia ikonou nielen Toskánska, ale celého Talianska. V roku 2022 korunovalo štyridsať rokov úspešnej existencie reštaurácie Arnolfo otvorenie nového, moderného sídla bratov Trovatovcov, štruktúra ktorého zhmotňuje filozofiu rodiny Trovato: Kvalita, územie a elegancia.
“Projekt nového, moderného ARNOLFO je venovaný novým generáciám, pretože možno sa do tejto náročnej práce znova zamilujú a pozdvihnú esprit nášho regiónu: Toskánska” vysvetľuje šéfkuchár. S chlapcami sme veľa študovali a spolu s architektom Walterom De Manincor vytvorili novú líniu, podmanivú, elegantnú a zároveň veľmi orientovanú na hosťa a jeho zážitok.

István PÉSTI
Platán restaurant , Tata, Maďarsko
2 michelinské hviezdy, Best Chef in Hungary
Vrchol svojho doterajšieho profesionálneho úspechu zažil v novembri 2022, keď reštaurácia Platán, pod jeho vedením, získala 2 michelinské hviezdy, a to ako prvá reštaurácia mimo Budapešť a celkovo ako druhá v Maďarsku. Po dlhých 7 rokoch snaženia bola práca celého kolektívu Platán korunovaná zaslúženým úspechom. István si už jednu michelinskú hviezdu vyvaril v roku 2015 v reštaurácií Tanti v Budapešti. Je považovaný za najlepšieho kuchára v Maďarsku pre jeho neuveriteľný cit pre kombinácie chutí a skvelý design jedál.
István Pesti o svojej filozofii: „Interakcia vizuálnych stimulov, vône a chuti by mala našim hosťom poskytnúť neopakovateľný zážitok. A vďaka jedinečnému charakteru Platánu a jeho mimoriadnemu prírodnému a historickému prostrediu sa stáva táto naša kulinárska cesta ešte viac zvláštnou a zaujímavou.“
Reštaurácia Platán získala niekoľko kulinárskych ocenení:
- Micheli – 2 hviezdičky 2022
- Gault Millau – The Best Countryside restaurant Hungary 2017,2018
- Chef of The Year 2017 – Gault Millau


Paul IVIČ
TIAN – vegetarian restaurant Wien, Rakúsko, 1 michelinská hviezda
Reštauráciu TIAN otvorili v 2011 ako prvú fine diningovú vegetariánsku reštauráciu v Rakúsku a Paul Ivič stál pri jej zrode. Ihneď začala udávať trendy v celom Rakúsku a jej výnimočné kvality potvrdil aj Michelin udelením 1 hviezdy ako vôbec prvej vegetariánskej reštaurácii v Rakúsku.
„Pre väčšinu ľudí je to prekvapenie, ale ja nie som vegetarián. Preferujem diétu, kde jem 80% vegetariánskeho jedla a 20% rýb a mäsa. Doma rád varím s rybami a mäsom, a prečo by som nemal? Ak je to kvalitná surovina a viem odkiaľ pochádza, na tom predsa nie je nič zlé ani nezdravé! Je to o vyváženej strave. Čo milujem na vegetariánskom varení je práca s prírodnými produktami, ktoré sú živé a oceňujem rytmus, ktorý nám príroda dáva v podobe zeleniny, ktorá je špecifická pre každé ročné obdobie. Dôležité je, že nechcem napodobňovať chuť mäsa, ani ho nahrádzať – chcem ponúkať chuť prírody.“ podotkol Paul Ivič o svojej životnej a pracovnej filozofii.
Paul IVIČ
TIAN – vegetarian restaurant Wien, Rakúsko, 1 michelin
Reštauráciu TIAN otvorili v 2011 ako prvú fine diningovú vegetariánsku reštauráciu v Rakúsku a Paul Ivič stál pri jej zrode. Ihneď začala udávať trendy v celom Rakúsku a jej výnimočné kvality potvrdil aj Michelin udelením 1 hviezdy ako vôbec prvej vegetariánskej reštaurácii v Rakúsku.
„Pre väčšinu ľudí je to prekvapenie, ale ja nie som vegetarián. Preferujem diétu, kde jem 80% vegetariánskeho jedla a 20% rýb a mäsa. Doma rád varím s rybami a mäsom, a prečo by som nemal? Ak je to kvalitná surovina a viem odkiaľ pochádza, na tom predsa nie je nič zlé ani nezdravé! Je to o vyváženej strave. Čo milujem na vegetariánskom varení je práca s prírodnými produktami, ktoré sú živé a oceňujem rytmus, ktorý nám príroda dáva v podobe zeleniny, ktorá je špecifická pre každé ročné obdobie. Dôležité je, že nechcem napodobňovať chuť mäsa, ani ho nahrádzať – chcem ponúkať chuť prírody.“ podotkol Paul Ivič o svojej životnej a pracovnej filozofii.

Uwe MACHREICH
TRIAD, Krumbach, Rakúsko
kuchár roka v NO a 3 čiapky od Gault Millau
člen “Jeunes Restaurateur dÉurope” & NÖ Wirtshauskultur”
Uwe sa stal kuchárom roka v NO a Gault Millau im udelil 3 čiapky, čo je asi úroveň jednej michelinskej hviezdy. Sú členom “Jeunes Restaurateur dÉurope” & NÖ Wirtshauskultur.
Manželia Veronika a Uwe Machreich – šéfkuchár oceňovaný pre jeho moderný prístup ku klasickým špecialitám s dôrazom na regionálnu rozmanitosť potravín a produktov od farmárov z okolia vedú útulnú a vkusne zariadenú reštauráciu. TRIAD je v Rakúsku dobre známa gurmánska adresa. Už veľa rokov tu ako Sous chef pracuje aj známy slovenský kuchár Roman Chňapek. V TRIAD vás rozmaznávajú kreatívnou kuchyňou na najvyššej úrovni. Veľký dôraz kladú na najčerstvejšie, kvalitné produkty z okolia a množstvo byliniek a zeleniny z vlastnej bylinkovej a zeleninovej záhrady.


Jozef BREZA
Gašperov mlyn, Batizovce
3 Zlaté vidličky
Kuchár roka 2022
Šéfkuchár Jozef Breza už počas štúdií sa zúčastnil pracovnej stáže v Taliansku v reštaurácii San Lucio. Táto stáž bola dôležitým míľnikom v jeho ďalšej kariére. Po príchode na Slovensko sa zamestnal v Grand Hoteli Kempinski na Štrbskom Plese ako pomocný kuchár, neskôr sa vypracoval až na pozíciu sous-chefa hotelovej reštaurácie a dodnes túto kuchyňu považuje za najlepšiu školu, akú mohol dostať. Po niekoľkých rokoch však dostal pracovnú ponuku z reštaurácie Gašperov mlyn v Batizovciach, kde pôsobí od októbra roku 2015 dodnes ako šéfkuchár.
Počas takmer siedmich rokov sa Gašperov mlyn pod jeho vedením stal jednou z najlepšie hodnotených reštaurácií na Slovensku ako hosťami, tak aj odbornou verejnosťou. Prestížny bedeker Gurmán na Slovensku udelil reštaurácii už dvakrát titul Reštaurácia roka, rovnako ako 3 Zlaté vidličky. V roku 2022 bol Gašperov mlyn zaradený do prestížneho celosvetového rebríčka La Liste. Napriek úspechom v posledných rokoch Jožko Breza ostal veľmi skromným šéfkuchárom i človekom. „Som vďačný za to, že môžem pracovať v takejto skvelej reštaurácii. Snažím sa pracovať s pokorou a byť k hosťom blízko, aby sa u nás cítili dobre, aby si užívali priateľskú rodinnú atmosféru.“
Jozef BREZA
Gašperov mlyn, Batizovce
3 Zlaté vidličky
Kuchár roka 2022
Šéfkuchár Jozef Breza už počas štúdií sa zúčastnil pracovnej stáže v Taliansku v reštaurácii San Lucio. Táto stáž bola dôležitým míľnikom v jeho ďalšej kariére. Po príchode na Slovensko sa zamestnal v Grand Hoteli Kempinski na Štrbskom Plese ako pomocný kuchár, neskôr sa vypracoval až na pozíciu sous-chefa hotelovej reštaurácie a dodnes túto kuchyňu považuje za najlepšiu školu, akú mohol dostať. Po niekoľkých rokoch však dostal pracovnú ponuku z reštaurácie Gašperov mlyn v Batizovciach, kde pôsobí od októbra roku 2015 dodnes ako šéfkuchár.
Počas takmer siedmich rokov sa Gašperov mlyn pod jeho vedením stal jednou z najlepšie hodnotených reštaurácií na Slovensku ako hosťami, tak aj odbornou verejnosťou. Prestížny bedeker Gurmán na Slovensku udelil reštaurácii už dvakrát titul Reštaurácia roka, rovnako ako 3 Zlaté vidličky. V roku 2022 bol Gašperov mlyn zaradený do prestížneho celosvetového rebríčka La Liste. Napriek úspechom v posledných rokoch Jožko Breza ostal veľmi skromným šéfkuchárom i človekom. „Som vďačný za to, že môžem pracovať v takejto skvelej reštaurácii. Snažím sa pracovať s pokorou a byť k hosťom blízko, aby sa u nás cítili dobre, aby si užívali priateľskú rodinnú atmosféru.“

Hviezdy na hlavnom pódiu
Zmena programu vyhradená.
Program hviezd
10:00 – 10:30 – Jozef BREZA
11:00 – 11:30 – Uwe MACHREICH
12:00 – 12:30 – Gaetano TROVATO
13:30 – 14:00 – Oriol CASTRO
14:30 – 15:00 – Paul IVIČ
15:30 – 16:00 – István PESTI
Masterclassy a Workshopy
Program
10:35 – 11:00 Workshop č. 2
Marek FAJČÍK
11:35 – 12:00 Masterclass č. 1
Tomáš ŠAJGAL
12:30 – 12:55 Workshop č. 1
Diana BARNOVÁ
14:00 – 14:25 Masterclass č. 2
Miroslav BALLA
15:00 – 15:25 Masterclass č. 3
Ján DUDA
Workshop č. 1

Diana BARNOVÁ
manažérka reštaurácie Irin.
Workshop č. 1
Silvia HORECKÁ
Terapia jedlom
Čoskoro pribudne viac k novej téme

Workshop č. 2
Marek FAJČÍK
majiteľ pražiarne kávy EBENICA COFFEE
SEDEM UŽITOČNÝYCH RÁD AKO DOSIAHNUŤ SKVELÚ KÁVU
– PRED AJ PO OTVORENÍ PREVÁDZKY
Ako vie káva napomôcť k zvýšeniu image vašej prevádzky. To najlepšie na záver vášho menu by mala byť skvelo vybraná a najmä skvelo pripravená káva.
Okrem workshopu sa môžete tešiť na ochutnávku viacerých káv z modranskej pražiarne EBENICA COFFEE.

Masterclass č. 1

Tomáš ŠAJGAL
Somelier Nomád
„Princípy párovania jedla a vína a spolupráca v gastro segmente”
Ako správne spájať chute jedál s vínami? Ako vie víno podporiť chuť jedla? Aké sú základné princípy párovania a aké sú najčastejšie chyby pri výbere vín k menu v slovenských reštauráciách?
- chod : princíp párovania Champagne a správne chute k nemu
- chod : princíp párovania červeného vína a správne chute k nemu
- chod : princíp párovania ASTI metódy a správne chute k nemu
Masterclass č. 1
Tomáš ŠAJGAL
Somelier Nomád
„Princípy párovania jedla a vína a spolupráca v gastro segmente”
Ako správne spájať chute jedál s vínami? Ako vie víno podporiť chuť jedla? Aké sú základné princípy párovania a aké sú najčastejšie chyby pri výbere vín k menu v slovenských reštauráciách?
- chod : princíp párovania Champagne a správne chute k nemu
- chod : princíp párovania červeného vína a správne chute k nemu
- chod : princíp párovania ASTI metódy a správne chute k nemu

Masterclass č. 2
Miroslav BALLA
Ako obstoja slovenské vína v porovnaní so svetovými? A ako môžu slovenské vína pozdvihnúť jedlá zo slovenských surovín a produktov.
Ako obstoja slovenské vína v porovnaní so svetovými? A ako môžu slovenské vína pozdvihnúť jedlá zo slovenských surovín a produktov.

Masterclass č. 3

Ján DUDA
Sous vide mäso na grilovačku. Ako grilovať na otvorenom ohni.
Jednoduchosť a rýchlosť prípravy s vhodnými omáčkami.
Ponúkané menu
Bravčový bôčik teryiaki
Hovädzia falošná sviečková Tennessee
US Ball TIP smotanový demi s brokolicou
Masterclass č. 3
aj na tomto mieste bude zaujímavý prednášajúci

Galéria








ORGANIZÁTOR

Hlavní partneri


Gastro partneri


Odborní partneri







Mediálni partneri







Vystavovatelia














