Program

  Zaujímavý program na rok 2018 práve pripravujeme a stále dopĺňame

                         Gastronomy Slovakia   2018                    Hviezdy na hlavnom pódiu

                                                                             

Heinz Reitbauer

Šéfkuchár a majiteľ Steyereck restaurant Viedeň

2 michelin , 19 Gault Millau , The Best restaurant Austria

Heinz je nielen výborný šéfkuchár , o čom svedčia aj všetky tie ocenenia jeho reštaurácie , ale aj veľký lokálpatriot a podporovateľ rakúskej tradície gastronómie a farmárskej produkcie. Sám smeruje svojich dodávateľov k tomu aby sa nebáli oživovať aj staršie plodiny a chovať tradičné plemená domestikované v rakúsku. Rád používa mäso , ryby a zeleninu práve od týchto farmárov. Jeho jedlá sú obrazom rakúskej prírody a udržateľnej farmárskej produkcie . Svojich farmárov rád predstavuje svojim hosťom , a samotných hostí potom aj pozýva priamo k farmárom , čím chce podporiť aj vzťah hosťa s farmárom. Toto je cesta pre rozvoj rakúskeho farmárstva a v symbióze sním aj rakúskej gastronómie.   Dalo by sa to takto robiť aj na Slovensku ? Heinz nám rád úkáže niektoré zo svojich receptov,  poradí a odovzdá svoje skúsenosti.

 

Ebbe Vollmer 

Vollmers restaurant ,Malmo

2 michelin

Malmo je tretím najväčším mestom Švédskeho kráľovstva a nachádza sa na juhu krajiny neďaleko hraníc s Dánskom. Tam majú dvaja bratia Mats a Ebbe Vollmerovci svoju malú a príjemnú fine dinningovú reštauráciu. Nie je až tak prekvapujúce, že ich stále nájdem práve tam. Je to už piata generácia gastronomickej rodiny z južného Švédska, pričom svoju kariéru začali kde inde, ako v podniku svojej matky.

Ebbe naberal skúsenosti po svete v známych špičkových reštauráciách, ako je reštaurácia Gordon Ramsay, Harveys Marco Pierre White, JAAN a reštaurácia Herman. A v roku 2011 nastal čas na splnenie si svojho sna a bratia si otvorili svoju vlastnú reštauráciu.

Ebbyho štýl predstavuje kombináciu dedičstva jedál, tradovaných v južnom Švédsku a jeho moderných zručností, ktoré získal svojou praxou v prestížnych svetovýchreštauráciách. Napríklad miestny kohút môže byť podávaný s talianskymi hľuzami borchii, ktoré sa vynikajúco hodia k pyré z jeruzalemského artičoku. Pre predjedlo slúžia ako základ miestne zemiaky, interpretované v rôznych verziách, napríklad ako hranolky s údeným syrom. Ebbe varí vždy jednoduché, primerane ostré a našťastie nie príliš komplikované menu. V jeho jedle nájdeme skvelú rovnováhu chutí a prírodných ingrediencií, ako je šťuka, ustrica a chren, ktoré sa servírujú spoločne bez toho, aby potrebovali ešte akokoľvek dokoreniť, alebo upraviť.

Dlho sme premýšľali, či je Vollmers exkluzívna reštaurácia, alebo nie? Nakoniec však na tom naozaj nezáleží, pretože pokiaľ budú mať priateľské voľné miesto práve pre vás a podajú vám jedlo so skvelým prirodzeným vkusom, nie je čo riešiť.

 

Zoltán Hamvas

ONYX Budapešť, 2 micheliny

prezident Bocuse D´Or Hungary

Šéfkuchár, zakladateľ a spolumajiteľ reštaurácie ONYX v Budapešti. Zoltán je jedným z najuznávanejších ľudí v Maďarsku , ktorý sa zaslúžil nie len o to, že ONYX má už 2 michelínske hviezdy / ako prvá reštaurácia vo východnej Európe /, ale že sa Maďarsku podarilo veľmi aktívne zapojiť do svetoznámej prestížnej súťaže Bocuse D´Or. Je prezidentom a zakladateľom Bocuse D´Or Hungary. V posledných rokoch sa viac venuje výchove a manažovaniu kolegov a doviedol maďarský národný tím až k prvenstvu v Bocuse DÓr Europa.

 

Lukáš Hesko

Akadémia Beer & Bistro,Trnava

Kuchár roka 2017 od Gurmána na Slovensku

Ako 17 ročný vycestoval do Veľkej Británie. Ako 21 ročný začal pracovať v reštaurácii, ocenenej hviezdou od Michelin Guide. Následne niekoľko rokov pokračoval  v zdokonaľovaní svojich zručností a rozširovaní znalostí vo viacerých prevádzkach na severe Európy. V Stockholme pracoval v reštauráciách ako Gastrologik a Mathias Dhalgren, ktorá bola podľa S. Pellegrino ocenená ako jedna z 50. najlepších reštaurácií sveta. Po návrate na Slovensko bol nositeľom idey a spolutvorcom konceptu FACH Bratislava. Tu preukázal svoju fantáziu a cit pre detaily vo vnímaní severskej filozofie spracovania a kombinácie surovín a pri výrobe vlastných potravín. Za rok si Fach získal veľa priaznivcov a úctu gastronomickej obce. Zaslúžene si od prestížneho gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku® prevzal ocenenie „Kuchár roka na Slovensku 2017“ a so svojim tímom si pre reštauráciu FACH vyslúžil ocenenie „Zlatá vidlička“. Momentálne rozvíja projekt bistra Akadémia , ktoré je umiestnené v zaujímavom priestore komplexu Nádvorie v Trnave.

 

Daniel Marek

Reštaurácia Albrecht, 2 vidličky od Gurmána na Slovensku

Hospitality Award 2018 od Gurmána na Slovensku

Pochádza z Dubnice nad Váhom.

Svoju púť kuchára začínal v reštauráciách v Trenčianskom kraji, potom prišla spolupráca so šéfkuchárom Vojtom Artzom pre spoločnosť Metro.

Keď sa mu naskytla príležitosť pracovať v Bratislave pod taktovkou Jaroslava Žideka v reštaurácii Albrecht, neváhal ani minútu a okamžite sa presťahoval do hlavného mesta.

Pod Jardovým vedením si prešiel všetkými pozíciami, až sa napokon stal jeho zástupcom.

Po Jardovom odchode z reštaurácie Albrecht prevzal vedenie reštaurácie a zo svojho nového  postu šéfkuchára mohol rozvinúť svoje predstavy. Bolo pre neho veľkou výzvou, prebrať podnik takého mena po predchádzajúcom znamenitom šéfkuchárovi.

„Napokon sa všetko podarilo a spoľahlivo funguje a myslím si, že ideme dobrým smerom“ prezradil nám Dano.

Pracujeme samozrejme hlavne s čerstvými surovinami a spolupracujeme s dodávateľmi prevažne zo Slovenska. O tom, že sa im v Albrechte naozaj darí, svedčí aj popredné umiestnenie a pozitívne hodnotenia gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku®, ktorý Albrechtu udelil až 2 zlaté vidličky a tento rok aj prestížnu cenu „Hospitality AWARD“.

Daniel Marek sa umiestnil v rankingu „20 Best Chefs“, vydávaným tým istým bedekrom, na vynikajúcom 2.mieste!

 

Michael Thiry

Reštaurácia Baránok, Košice

 Mladý ambiciózny šéfkuchár z Košíc, ktorý rád vyhľadáva tie najnovšie trendy v gastronómii a snaží sa tieto moderné inovácie a spôsoby prípravy jedál a kombinácií surovín implementovať aj do svojho menu vždy tak, že ich doplní aj o naše lokálne suroviny. Keďže to v bežnej prevádzke reštaurácie Baránok nie je úplne možne, zameriava sa na tieto trendy hlavne počas Zimného festivalu jedla, kedy týmito špeciálnymi úpravami jedál udivuje návštevníkov reštaurácie Baránok v Košiciach. Každoročne jeho festivalové menu patrí k tomu najlepšiemu na Slovensku.

 

Jozef Breza

Reštaurácia Gašperov Mlyn

1 vidlička od Gurmána na Slovensku

Pohostinnosť, úcta a maximálna starostlivosť o hosťa sú základnými piliermi reštaurácie Gašperov mlyn. Hostia v reštaurácii môžu ochutnať množstvo jedál z tradičných, ale aj zabudnutých surovín, ktoré k našej kultúre neodmysliteľne patria. Dôraz kladie na správny výber a kvalitu surovín a predovšetkým ich šetrné a kreatívne spracovanie.

I keď sa Jozef často necháva inšpirovať modernou gastronómiou a trendami vo svete, stále sa snaží pri tvorbe jedál nezabúdať odkiaľ je a kde sú jeho korene a tým hosťom v Gašperovom mlyne ponúka pestré a originálne variácie.

 

Michal Konrád

FOU ZOO Pan Asian restaurant

3 vidličky od Gurmána na Slovensku

kuchár roka 2015 a 2016 od Gurmána na Slovensku

Rodený Bratislavčan, ktorému zachutila vôňa diaľav. Pracoval na vedúcich pozíciách v prestížnych reštauráciách Cocoon, kyashii a Chino latino v Londýne. Michal Konrád šéfuje kuchyni reštaurácie Fou Zoo už viac ako päť rokov. Pravidelne chodí na stáže do rôznych krajín, aby doplnil svoje kulinárske vedomosti a zručnosti. Stážoval v kuchyni spolu s Reném Redzepim v Nome, jednej z najlepších reštaurácií sveta. Minulý rok získal veľmi cenné hodnotenie prestížneho bedekra Gault & millau, ktorý jeho zručnosť ocenil 16 bodmi a dvoma čapicami a Fou Zoo vyhodnotil ako najlepšiu reštauráciu Slovenska. FOU ZOO ako prvá reštaurácia na Slovensku dostala 3 Vidličky od gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku a Michal sa už dva roky umiestnil v rebríčku tohto bedekra „The 20 Best Chefs“ na prvom mieste a získal tak ocenenie Kuchár roka 2015 a 2016.

 

Odborní hostia – workshopy

 

1.Workshop: Street food je cieľ alebo iba cesta k cieľu?

Svetobežník Ľubo Blaho

Kreátor a majiteľ street foodového konceptu Foodstock.

„Jedlo ma baví“, prezradil nám Ľubo. Od roku 1998, keď si prenajal hostel v Izreali a začal podnikať, prešiel mnohými formami gastrobiznisu až po jeho top úroveň. Momentálne sa už vidí na poste gastronomického dirigenta, ale namiesto dirigentskej paličky drží v ruke smernice, stále má potrebnú dávku motivácie a rovnaký meter pre všetkých spolupracovníkov.

Na svojich cestách po Indii a krajinách Blízkeho východu mal možnosť žiť s rôznymi kultúrami a spoznať ich zvyky a kuchyne. Práve túto inšpiratívnu rozmanitosť sa snaží priblížiť pri príprave svojich chutných jedál.

 

2.Workshop: Čo je to Bocuse D´ Or a ako sa doňho zapojiť?

Zoltán Hamvas

ONYX Budapešť, 2 micheliny

prezident Bocuse D´Or Hungary

Šéfkuchár, zakladateľ a spolumajiteľ reštaurácie ONYX v Budapešti. Zoltán je jedným z najuznávanejších ľudí v Maďarsku , ktorý sa zaslúžil nie len o to, že ONYX má už 2 michelínske hviezdy / ako prvá reštaurácia vo východnej Európe /, ale že sa Maďarsku podarilo veľmi aktívne zapojiť do svetoznámej prestížnej súťaže Bocuse D´Or. Je prezidentom a zakladateľom Bocuse D´Or Hungary. V posledných rokoch sa viac venuje výchove a manažovaniu kolegov a doviedol maďarský národný tím až k prvenstvu v Bocuse DÓr Europa.

 

3.Workshop: Aqua tasting, Veľká degustácia stolových a minerálnych vôd. Prečo by mala reštaurácia venovať veľkú pozornosť výberu a ponuke vôd ? Ako ich párovať k jedlám

Tomáš Šajgal

nezávislý somelier, ktorý sa snaží neustále edukovať svoje okolie a objavovať nové trendy somelierstva v gastronómii. Jeho prístup a nadanie sa najviac prejavili v čase, keď pracoval ako šéfsomelier v reštaurácii FOU ZOO ocenenej 3 zlatými vidličkami od Gurmána na Slovensku.

4.Workshop:   Vertikálna degustácia známeho európskeho vinárstva
Prvýkrát na Slovensku budeme môcť degustovať viacero ročníkov prestížneho vinárstva. Jeho názov bude prekvapením a spoločnosť Winelovers.sk , ktorá pre nás tento zážitok zorganizuje nám všetkým navrhuje aby sme si už teraz rezervovali svoje miesta !

 

5.Workshop: Kam smeruje gastronómia na Slovensku a ako podporiť mladých šéfkuchárov?

Radoslav Nackin

Vydavateľ Gurmána na Slovensku, riaditeľ Gurmán festivalov

Dlho som rozmýšľal , čo by ešte viac posunulo našu gastronómiu dopredu. Už 14 rokov vydávam gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku kde predstavujeme tie najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov  z celého Slovenska. Mediálne sa snažíme podporiť a zviditeľniť najlepších z nich  oceneniami Gurmán AWARD . Založili sme Thuries Academy spolu so svetoznámim francúzskym šéfkuchárom pánom Thuriesom , kde sa za 11 rokov vystriedalo v laviciach – či skôr za sporákmi , viac ako 190 kuchárov z celej republiky. Dohnať svetovú gastronómiu sa nám však podarí iba stálym kontaktom s ňou a preto som využil svoje vedomosti a medzinárodné kontakty a začal organizovať odborné avandgardné sympózium pre celý segment Horeca : „Gastronomy Slovakia“. Teší ma , že sa nám podarilo už na prvé ročníky pozvať na Slovensko také hviezdy ako : Pascal Barbot, Gert de Mangeleer, Heinz Reitbauer, Fernando Arellano, Jacob Helmstrom, Allessandro Gilmozzi a veľa ďalších. Som rád, že to oceňuje aj slovenská odborná verejnosť a že sme pochopili , že iba toto je tá správna cesta rozvoja slovenskej gastronómie.

 

6.Workshop: Káva a jej dôležitosť pre kvalitnú reštauráciu

 

7.Workshop: Marketing reštaurácie. Čo musí riaditeľ a F&B manager spraviť aby jeho reštaurácia napomohla celkovému marketingu hotela.

 

 

Vystavovatelia Gastronomy Slovakia 2017

 

Gastro Partneri:

 

TransGourmet

TO NAJLEPŠIE PRE GASTRONÓMIU . Pod týmto sloganom sa skrýva Veľkoobchod pre profesionálov z gastronómie s ponukou širokého sortimentu tovarov a produktov . Svojimi servisom a službami si získal veľa zákazníkov po celej Európe .

 

JTF

Spoločnosť, ktorá ponúka KOMPLEX FOOD SERVIS (Hotel, Reštaurácia, Bar, Buffet & Catering), UMÝVACÍ PROGRAM, VŠETKO PRE VÍNO, GASTRO TECHNOLÓGIE a BUFETOVÝ SYSTÉM.

 

UNILEVER

Misia spoločnosti Unilever je vnášať do života Vitalitu. Napĺňame každodenné potreby ľudí v oblasti výživy, hygieny a osobnej starostlivosti prostredníctvom značiek, ktoré pomáhajú ľuďom dobre sa cítiť, a získavať viac zo života.

 

Vystavovatelia:

 

OFYR

OFYR je vlastne vonkajšie ohnisko, s oceľovou platňou navrchu. Platňa sa ohňom rozpáli a vy na nej môžete ihneď začať variť alebo grilovať. OFYR navyše hreje, takže nájde využitie počas celej sezóny. Mimoriadne spoločenský spôsob vonkajšieho varenia a grilovania. OFYR je vyrobený tak, aby ste sa o neho nemuseli starať. Môžete ho nechať vonku po celý rok a vyčistíme ho veľmi jednoducho.

 

BIONELA

Zdravotne nezávadné, kompostovateľné a ekologické obaly. Výhradné zastúpenie značiek Naturesse ,Biodora, Nowataste,Biopap.

 

 

ZEDA

výrobca a dodávateľ textilu a produktov pre segment HORECA. Špecializuje sa na odevy pre gastronómiu, firemné odevy s brandingom a produkty pre hygienu práce.

 

Slowin Bratislava

firma zaoberajúca sa dovozom, distribúciou a predajom svetových vín z klasických európskych vinárskych krajín, ako aj vín z iných oblastí Európy a Nového sveta, ktorá je schopná poskytnúť na základe exkluzivity najširší sortiment zahraničných vín na Slovensku.

 

Menucka.sk

Portál zameraný na rýchle a jednoduché sledovanie ponuky denného menu a obedov reštaurácií v okolí aktuálnej polohy zákazníka, alebo vyhľadanej lokality. V magazíne sa dočítate o rôznych zaujímavostiach zo sveta gastronómie, reštaurácií, jedál a nápojov či iných gastro produktov a služieb.

 

Kukkonia

Jej primárnými cieľmi sú jednak podpora miestnych obyvateľov a podnikateľov v oblasti poľnohospodárstva, cestovného ruchu a trávenia voľného času a jednak budovanie brandu Kukkonia. Kukkonia  je aj značkou prémiových potravinárskych produktov, ktorá je garanciou pôvodu a kvality.

 

ZEUS

Špecializuje sa na predaj čokolády a cukrárskych výrobkov pre profesionálov.

 

GPR

Predaj a servis zariadení do potravinárskych obchodov, mäsiarenských a vákuových baliacich strojov a chladiacej techniky.

 

 

WINELOVERSCLUB.SK S.R.O.

Obchod s vínom a distribúcia vín z celého sveta. Vínne poradenstvo, distribúcia slovenských vín a odborné degustácie.

 

CELFIA
Distribúcia stolovej vody Gasteiner (Rakúsko) a predaj, údržba a dodávka nápojových a potravinových automatov, kávovarov a výdajníkov vody.

 

THURIES ACADEMY

Prvá akadémia pre profesionálov na Slovensku pod vedením michelinových šéfkuchárov určená všetkým, ktorý si chcú zvyšovať svoju profesionalitu a naučiť sa moderné trendy 

 

WINE EXPERT

celý náš tím spája nevýslovná emócia k vínu a tento vzťah k vínu predstavuje náš životný štýl. Náš tím tvoria profesionálny someliéri, pre ktorých je práca vášňou a záľubou zároveň. Zabezpečujeme distribúciu vín zo Slovenska a zahraničia, poradenstvo pri tvorbe vínnych kariet, someliérske služby, degustácie a školenia a eventy spojené s vínom šité na mieru. 

 

Gurmán na Slovensku

Jediný gastronomický sprievodca po najlepších reštauráciach a šefkuchároch Slovenska.Stiahni si zdarma aktuálnu aplikáciu na webe www.gurmannaslovensku.sk 

 

KEMA s.r.o.

spoločnosť zaoberajúca sa komplexnými návrhmi kuchýň pre reštaurácie a hoteli, dodávka a výroba špecializovaných zariadení kuchýň, profesionálne spotrebiče Electrolux a odborné poradenstvo. 

 

ROIN s.r.o.

Profesionálna priemyselná hygiena. Hotelová kozmetika, gastro, plasty, hygiena. Online katalóg. Hotelový a reštauračný servis vrátane logistiky.

 

MADE IN JAPAN

V srdci Japonska, v malej dielni nazývanej Sakuzan je jedno z kúzelných miest, kde vzniká unikátna keramika značky Made In Japan. Výrobky od japonských hrnčiarov sú vyrobené tradičným spôsobom MINO-YAKI odovzdávaným po celé generácie. Tento zaručí najväčšiu možnú kvalitu určenú práve pre HORECA sektor.