Program

Program na stiahnutie v PDF: Gastronomy Slovakia 2018 plg A2

                         Gastronomy Slovakia   2018                    Hviezdy na hlavnom pódiu

                                                                             

Heinz Reitbauer

Šéfkuchár a majiteľ Steirereck restaurant Viedeň

2 michelin , 19 Gault Millau , The Best restaurant Austria

Heinz je nielen výborný šéfkuchár , o čom svedčia aj všetky tie ocenenia jeho reštaurácie , ale aj veľký lokálpatriot a podporovateľ rakúskej tradície gastronómie a farmárskej produkcie. Sám smeruje svojich dodávateľov k tomu aby sa nebáli oživovať aj staršie plodiny a chovať tradičné plemená domestikované v rakúsku. Rád používa mäso , ryby a zeleninu práve od týchto farmárov. Jeho jedlá sú obrazom rakúskej prírody a udržateľnej farmárskej produkcie . Svojich farmárov rád predstavuje svojim hosťom , a samotných hostí potom aj pozýva priamo k farmárom , čím chce podporiť aj vzťah hosťa s farmárom. Toto je cesta pre rozvoj rakúskeho farmárstva a v symbióze sním aj rakúskej gastronómie.   Dalo by sa to takto robiť aj na Slovensku ? Heinz nám rád úkáže niektoré zo svojich receptov,  poradí a odovzdá svoje skúsenosti.

 

Ebbe Vollmer 

Vollmers restaurant ,Malmo

2 michelin

Malmo je tretím najväčším mestom Švédskeho kráľovstva a nachádza sa na juhu krajiny neďaleko hraníc s Dánskom. Tam majú dvaja bratia Mats a Ebbe Vollmerovci svoju malú a príjemnú fine dinningovú reštauráciu. Nie je až tak prekvapujúce, že ich stále nájdem práve tam. Je to už piata generácia gastronomickej rodiny z južného Švédska, pričom svoju kariéru začali kde inde, ako v podniku svojej matky.

Ebbe naberal skúsenosti po svete v známych špičkových reštauráciách, ako je reštaurácia Gordon Ramsay, Harveys Marco Pierre White, JAAN a reštaurácia Herman. A v roku 2011 nastal čas na splnenie si svojho sna a bratia si otvorili svoju vlastnú reštauráciu.

Ebbyho štýl predstavuje kombináciu dedičstva jedál, tradovaných v južnom Švédsku a jeho moderných zručností, ktoré získal svojou praxou v prestížnych svetovýchreštauráciách. Napríklad miestny kohút môže byť podávaný s talianskymi hľuzami borchii, ktoré sa vynikajúco hodia k pyré z jeruzalemského artičoku. Pre predjedlo slúžia ako základ miestne zemiaky, interpretované v rôznych verziách, napríklad ako hranolky s údeným syrom. Ebbe varí vždy jednoduché, primerane ostré a našťastie nie príliš komplikované menu. V jeho jedle nájdeme skvelú rovnováhu chutí a prírodných ingrediencií, ako je šťuka, ustrica a chren, ktoré sa servírujú spoločne bez toho, aby potrebovali ešte akokoľvek dokoreniť, alebo upraviť.

Dlho sme premýšľali, či je Vollmers exkluzívna reštaurácia, alebo nie? Nakoniec však na tom naozaj nezáleží, pretože pokiaľ budú mať priateľské voľné miesto práve pre vás a podajú vám jedlo so skvelým prirodzeným vkusom, nie je čo riešiť.

 

Lukáš Hesko

Akadémia Beer & Bistro,Trnava

Kuchár roka 2017 od Gurmána na Slovensku

Ako 17 ročný vycestoval do Veľkej Británie. Ako 21 ročný začal pracovať v reštaurácii, ocenenej hviezdou od Michelin Guide. Následne niekoľko rokov pokračoval  v zdokonaľovaní svojich zručností a rozširovaní znalostí vo viacerých prevádzkach na severe Európy. V Stockholme pracoval v reštauráciách ako Gastrologik a Mathias Dhalgren, ktorá bola podľa S. Pellegrino ocenená ako jedna z 50. najlepších reštaurácií sveta. Po návrate na Slovensko bol nositeľom idey a spolutvorcom konceptu FACH Bratislava. Tu preukázal svoju fantáziu a cit pre detaily vo vnímaní severskej filozofie spracovania a kombinácie surovín a pri výrobe vlastných potravín. Za rok si Fach získal veľa priaznivcov a úctu gastronomickej obce. Zaslúžene si od prestížneho gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku® prevzal ocenenie „Kuchár roka na Slovensku 2017“ a so svojim tímom si pre reštauráciu FACH vyslúžil ocenenie „Zlatá vidlička“. Momentálne rozvíja projekt bistra Akadémia , ktoré je umiestnené v zaujímavom priestore komplexu Nádvorie v Trnave.

 

Daniel Marek

Reštaurácia Albrecht, 2 vidličky od Gurmána na Slovensku

Hospitality Award 2018 od Gurmána na Slovensku

Pochádza z Dubnice nad Váhom.

Svoju púť kuchára začínal v reštauráciách v Trenčianskom kraji, potom prišla spolupráca so šéfkuchárom Vojtom Artzom pre spoločnosť Metro. Keď sa mu naskytla príležitosť pracovať v Bratislave pod taktovkou Jaroslava Žideka v reštaurácii Albrecht, neváhal ani minútu a okamžite sa presťahoval do hlavného mesta. Pod Jardovým vedením si prešiel všetkými pozíciami, až sa napokon stal jeho zástupcom. Po Jardovom odchode z reštaurácie Albrecht prevzal vedenie reštaurácie a zo svojho nového  postu šéfkuchára mohol rozvinúť svoje predstavy. Bolo pre neho veľkou výzvou, prebrať podnik takého mena po predchádzajúcom znamenitom šéfkuchárovi. „Napokon sa všetko podarilo a spoľahlivo funguje a myslím si, že ideme dobrým smerom“ prezradil nám Dano. Pracujeme samozrejme hlavne s čerstvými surovinami a spolupracujeme s dodávateľmi prevažne zo Slovenska. O tom, že sa im v Albrechte naozaj darí, svedčí aj popredné umiestnenie a pozitívne hodnotenia gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku®, ktorý Albrechtu udelil až 2 zlaté vidličky a tento rok aj prestížnu cenu „Hospitality AWARD“. Daniel Marek sa umiestnil v rankingu „20 Best Chefs“, vydávaným tým istým bedekrom, na vynikajúcom 2.mieste!

 

Michael Thiry

Reštaurácia Baránok, Košice

 Mladý ambiciózny šéfkuchár z Košíc, ktorý rád vyhľadáva tie najnovšie trendy v gastronómii a snaží sa tieto moderné inovácie a spôsoby prípravy jedál a kombinácií surovín implementovať aj do svojho menu vždy tak, že ich doplní aj o naše lokálne suroviny. Každoročne jeho festivalové menu patrí k tomu najlepšiemu na Slovensku.

 

Jozef Breza

Reštaurácia Gašperov Mlyn

1 vidlička od Gurmána na Slovensku

Pohostinnosť, úcta a maximálna starostlivosť o hosťa sú základnými piliermi reštaurácie Gašperov mlyn. Hostia v reštaurácii môžu ochutnať množstvo jedál z tradičných, ale aj zabudnutých surovín, ktoré k našej kultúre neodmysliteľne patria. Dôraz kladie na správny výber a kvalitu surovín a predovšetkým ich šetrné a kreatívne spracovanie.

I keď sa Jozef často necháva inšpirovať modernou gastronómiou a trendami vo svete, stále sa snaží pri tvorbe jedál nezabúdať odkiaľ je a kde sú jeho korene a tým hosťom v Gašperovom mlyne ponúka pestré a originálne variácie.

 

Michal Konrád

FOU ZOO Pan Asian restaurant

3 vidličky od Gurmána na Slovensku

kuchár roka 2015 a 2016 od Gurmána na Slovensku

Rodený Bratislavčan, ktorému zachutila vôňa diaľav. Pracoval na vedúcich pozíciách v prestížnych reštauráciách Cocoon, kyashii a Chino latino v Londýne. Michal Konrád šéfuje kuchyni reštaurácie Fou Zoo už viac ako päť rokov. Pravidelne chodí na stáže do rôznych krajín, aby doplnil svoje kulinárske vedomosti a zručnosti. Stážoval v kuchyni spolu s Reném Redzepim v Nome, jednej z najlepších reštaurácií sveta. Minulý rok získal veľmi cenné hodnotenie prestížneho bedekra Gault & millau, ktorý jeho zručnosť ocenil 16 bodmi a dvoma čapicami a Fou Zoo vyhodnotil ako najlepšiu reštauráciu Slovenska. FOU ZOO ako prvá reštaurácia na Slovensku dostala 3 Vidličky od gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku a Michal sa už dva roky umiestnil v rebríčku tohto bedekra „The 20 Best Chefs“ na prvom mieste a získal tak ocenenie Kuchár roka 2015 a 2016.

 

Odborní hostia – workshopy

 

1.Workshop: “STREETFOOD – Keď ulice ožijú chuťami.”

Svetobežník Ľubo Blaho

Kreátor a majiteľ street foodového konceptu Foodstock.

„Jedlo ma baví“, prezradil nám Ľubo. Od roku 1998, keď si prenajal hostel v Izreali a začal podnikať, prešiel mnohými formami gastrobiznisu až po jeho top úroveň. Momentálne sa už vidí na poste gastronomického dirigenta, ale namiesto dirigentskej paličky drží v ruke smernice, stále má potrebnú dávku motivácie a rovnaký meter pre všetkých spolupracovníkov.

Na svojich cestách po Indii a krajinách Blízkeho východu mal možnosť žiť s rôznymi kultúrami a spoznať ich zvyky a kuchyne. Práve túto inšpiratívnu rozmanitosť sa snaží priblížiť pri príprave svojich chutných jedál.

 

2.Workshop: Káva a jej dôležitosť pre kvalitnú reštauráciu

 

Martina a Jakub Jandíkovci už 3 roky vlastnia Mad Drop espresso & brew bar v Bratislave známy okrem metalovej hudby hlavne precíznosťou a vysokou kvalitou podávanej kávy. Obaja sa výberovej káve venujú niekoľko rokov, pravidelne robia prednášky, workshopy či ochutnávky kávy a pomáhajú tak začínajúcim či už existujúcim podnikom vybrať si tú správnu.

Workshop č.3:   Prečo by mal šéfkuchár  podporovať farmárov?

Heinz Reitbauer , najlepší kuchár Rakúska, ocenený aj 2 michelínskymi hviezdami, je známi svojou podporou a spoluprácou s farmármi a je jedným z najaktívnejších  šíriteľov regionálnych tradícií v gastronómii a v stravovaní.

 

MASTERCLASS:

 

 

 

 

Master class č.1: Prečo sú rakúske vína tak úspešné ?

Gregor Nimmervoll, vinár

Na príklade mladého ambiciózneho vinárstva Nimmervoll z Rakúska si ukážeme ako sa dokáže presadiť kvalita a ako osloviť mladých a moderných zákazníkov. Toto moderné vinárstvo z Wagramu žnie jeden úspech za druhým a najvyššie ocenenia dostalo už od Gault and Millau, od falstaffu a viacero svojich vín má v národnom salóne rakúskych vín. Jeho majiteľ Gregor Nimmervoll nás osobne prevedie svojimi vínami a predostre nám svoju filozofiu.

 

Master class č.2: Degustácia prestížneho európskeho vinárstva

Giampietro Tinazzo – export manager Allegrini winery – Taliansko

Rodinné vinárstvo Allegrini vlastní ako jedno z mála 3 hviezdičky v celkovom hod­notení Gambero Rosso, čo znamená pre Taliansko niečo ako pre gurmánov Miche­lin a pýši sa aj prestížnym ocenením Najlepšie vinárstvo Talianska 2016.

Degustovať budeme:

Allegrini La Grola IGT 2014

Allegrini Pallazo Della Torre IGT Veronese 2015

Allegrini Valpolicella Classico DOC 2017

Allegrini Valpolicella Superiore DOC 2014

Allegrini Amarone Della Valpolicella Classico DOCG 2012

Allegrini Recioto Della Valpolicella Classico DOCG 2012

 

 

Master class č.3: Aqua tasting.

Tomáš Šajgal, somelier

Veľká degustácia stolových a minerálnych vôd. Prečo by mala reštaurácia venovať veľkú pozornosť výberu a ponuke vôd ? Ako ich párovať k jedlám

Gastro partneri Gastronomy Slovakia 2018

TransGourmet

TO NAJLEPŠIE PRE GASTRONÓMIU . Pod týmto sloganom sa skrýva Veľkoobchod pre profesionálov z gastronómie s ponukou širokého sortimentu tovarov a produktov . Svojimi servisom a službami si získal veľa zákazníkov po celej Európe .

JTF

Spoločnosť, ktorá ponúka KOMPLEX FOOD SERVIS (Hotel, Reštaurácia, Bar, Buffet & Catering), UMÝVACÍ PROGRAM, VŠETKO PRE VÍNO, GASTRO TECHNOLÓGIE a BUFETOVÝ SYSTÉM.

UNILEVER

Misia spoločnosti Unilever je vnášať do života Vitalitu. Napĺňame každodenné potreby ľudí v oblasti výživy, hygieny a osobnej starostlivosti prostredníctvom značiek, ktoré pomáhajú ľuďom dobre sa cítiť, a získavať viac zo života.

Vystavovatelia Gastronomy Slovakia 2018

Zlatý Bažant 

Najobľúbenejšia slovenská pivná značka Zlatý Bažant predstaví výčapnú technológiu DAVID, určenú pre gastronomické podniky prvotriednej kvality. Nová technológia vám umožní podávať pivo vždy v perfektnej kvalite a to aj pri nižšom vyčapovanom množstve. Poskytuje totiž až 7-krát dlhšiu trvanlivosť v porovnaní s bežnými sudmi. Zariadenie zároveň rešpektuje najmodernejšie nároky na trvalú udržateľnosť, je ekologické, čo zabezpečuje energetickú a finančnú úsporu. Príďte sa presvedčiť, tešíme sa na Vás!

Segafredo 

Spoločnosť Segafredo Zanetti je firma založená na rodinnej tradícii. Už otec a starý otec terajšieho majiteľa a prezidenta spoločnosti, pána Massima Zanettiho, obchodovali so zelenou kávou. Pred viac ako tridsiatimi rokmi kúpil pán Zanetti svoju prvú pražiareň v severotalianskej Bologni, dnes ich vlastní celkom 15 a k tomu 32 dcérskych spoločností, ktoré šíria jeho firemnú filozofiu ďalej.  Segafredo Zanetti stráži kvalitu svojej kávy od jej pestovania až po samotnú šálku espressa. Podrobne sleduje každý krok výroby, a to:
  • pestovanie kávy , praženie vo vlastných pražiarniach,  vývoj vlastnej kávovej technológie značky La San Marco,  distribúciu kávy cez dcérske spoločnosti
  • až po školenie baristov vo vlastnej Škole kávy.
FATRA – minerálna voda

Prírodná minerálna voda Fatra pochádzajúca z prameňa vyvierajúceho v národnom parku Nízke Tatry v najhornatejšej oblasti Slovenska, v regióne Turiec. Prameň minerálnej vody Fatra je známy už od roku 1929. Plniarenská výroba začala o pár rokov neskôr – v roku 1935 a trvá až dodnes (od roku 1958 sa minerálna voda začala obohacovať oxidom uhličitým).

Fatra je stredne mineralizovaná voda s obsahom vzácnych minerálnych látok a stopových prvkov. Vyznačuje sa zásaditým zložením a vysokou koncentráciou sodíka a hydrogenuhličitanov. Unikátne zloženie tejto vody vysoko vyzdvihla aj odborná verejnosť.

St. Nicolaus 

Spoločnosť ST. NICOLAUS je najväčším výrobcom liehovín na Slovensku. Portfólio spoločnosti tvoria desiatky produktových radov, medzi nimi aj známe značky ako Nicolaus Vodka, horký bylinný likér Demänovka, či ovocné liehoviny radu Jubilejná. Okrem vlastných značiek spoločnosť ST. NICOLAUS ako výhradný distribučný partner španielskej spoločnosti Gonzáles Byass rozšírila svoje portfólio o zahraničné značky ako brandy Soberano a Lepanto, prémiový gin The London no.1 a kvalitné dovozové vína z vinárskych krajín ako Španielsko, Taliansko, Argentína a Chile.

 

WINELOVERSCLUB.SK S.R.O.

Obchod s vínom a distribúcia vín z celého sveta. Vínne poradenstvo, distribúcia slovenských vín a odborné degustácie.

WINE EXPERT

celý náš tím spája nevýslovná emócia k vínu a tento vzťah k vínu predstavuje náš životný štýl. Náš tím tvoria profesionálny someliéri, pre ktorých je práca vášňou a záľubou zároveň. Zabezpečujeme distribúciu vín zo Slovenska a zahraničia, poradenstvo pri tvorbe vínnych kariet, someliérske služby, degustácie a školenia a eventy spojené s vínom šité na mieru. 

THURIES ACADEMY

Prvá akadémia pre profesionálov na Slovensku pod vedením michelinových šéfkuchárov určená všetkým, ktorý si chcú zvyšovať svoju profesionalitu a naučiť sa moderné trendy 

OFYR

OFYR je vlastne vonkajšie ohnisko, s oceľovou platňou navrchu. Platňa sa ohňom rozpáli a vy na nej môžete ihneď začať variť alebo grilovať. OFYR navyše hreje, takže nájde využitie počas celej sezóny. Mimoriadne spoločenský spôsob vonkajšieho varenia a grilovania. OFYR je vyrobený tak, aby ste sa o neho nemuseli starať. Môžete ho nechať vonku po celý rok a vyčistíme ho veľmi jednoducho.

Slowin Bratislava

firma zaoberajúca sa dovozom, distribúciou a predajom svetových vín z klasických európskych vinárskych krajín, ako aj vín z iných oblastí Európy a Nového sveta, ktorá je schopná poskytnúť na základe exkluzivity najširší sortiment zahraničných vín na Slovensku.

 

Menucka.sk

Portál zameraný na rýchle a jednoduché sledovanie ponuky denného menu a obedov reštaurácií v okolí aktuálnej polohy zákazníka, alebo vyhľadanej lokality. V magazíne sa dočítate o rôznych zaujímavostiach zo sveta gastronómie, reštaurácií, jedál a nápojov či iných gastro produktov a služieb.

 

Kukkonia

Jej primárnými cieľmi sú jednak podpora miestnych obyvateľov a podnikateľov v oblasti poľnohospodárstva, cestovného ruchu a trávenia voľného času a jednak budovanie brandu Kukkonia. Kukkonia  je aj značkou prémiových potravinárskych produktov, ktorá je garanciou pôvodu a kvality.

 

GPR

Predaj a servis zariadení do potravinárskych obchodov, mäsiarenských a vákuových baliacich strojov a chladiacej techniky.

 

Gurmán na Slovensku

Jediný gastronomický sprievodca po najlepších reštauráciach a šefkuchároch Slovenska.Stiahni si zdarma aktuálnu aplikáciu na webe www.gurmannaslovensku.sk 

 

KEMA s.r.o.

spoločnosť zaoberajúca sa komplexnými návrhmi kuchýň pre reštaurácie a hoteli, dodávka a výroba špecializovaných zariadení kuchýň, profesionálne spotrebiče Electrolux a odborné poradenstvo. 

 

NIPPON KNIVES

Nippon Knives je už 16 rokov dodávateľ profesionálnych japonských nožov. Nože pre vás starostlivo vyberáme od osvedčených výrobcov priamo v Japonsku. Sme certifikovaným dovozcom a distribútorom značiek KASUMI, TAMAHAGANE, MCUSTA ZANMAI, TOJIRO, KAJIWARA, SAKON, HOKIYAMA, MASAHIRO a HAIKU. Japonské nože sú charakteristické svojou žiletkovou ostrosťou a vytrvalým rezným výkonom. Je preto logické, že sa nachádzajú vo „výzbroji“ tých najprestížnejších šéfkuchárov. Príďte si obzrieť najväčšiu kolekciu japonských nožov na Slovensku.

 

FORGASTRO : ROBOT-COUPE

špecializovaný veľkoobchod s gastronomickými zariadeniami. Dovážajú zariadenia od popredných európskych výrobcov z Francúzska, Talianska, Holandska, Španielska a USA.

 

BIONELA:

Ekologické jednorazové gastro obaly, jednorazový riad.