Program

 

                        Gastronomy Slovakia   2019                   

 Hviezdy na hlavnom pódiu

                                                                             

Ana Roš

Hiša Franko , Slovinsko

Female World Best Chef 2017,  TOP 50 Best restaurant of World

 

Keby Ana varila v Taliansku, mala by určite 2 michelínske hviezdy. Ale varí v Slovinsku a tam si to ešte tento sprievodca nenamieril. Avšak  chýr o jej umení sa rozniesol do celého sveta už pred 7 rokmi.  Začalo to však ešte oveľa skôr. Ana pôsobila ako profesionálna lyžiarka, no keď sa vydala, manželovi rodičia jej zverili svoju reštauráciu Hiša Franko. Tak sa začala učiť variť. A obula sa do toho poriadne . V 2018 ju vyhlásili za jednu z TOP reštaurácií sveta a dnes patrí k najvplyvnejším ľuďom Slovinska. Jej kuchyňa je v absolútnej  rovnováhe s okolitou prírodou a všetky ingrediencie  pochádzajú z okolia. Dorábajú s manželom, ináč veľkým znalcom a podporovateľom vín práve z regiónu Vipava, aj svoj vlastný syr a veľa ďalších produktov.

„ Raz nás jeden španielsky šéfkuchár presviedča, aby sme robili nejaké morské ryby. Vzala som ho von, ukázala mu okolitú horskú prírodu a povedala, že my chceme využiť, čo nám okolie ponúka. Museli sme si ale našich farmárov a rybárov takpovediec vychovať“

Ana bude variť v Bratislave aj Festival Dinner – svoje tasting menu v utorok 22.októbra v reštaurácii UFO – reštaurácií roka 2019 , ocenenú 2 zlatými vidličkami bedekrom Gurmán na Slovensku. Pre viac info a rezervácie kontaktujte priamo reštauráciu UFO.

 

 

 

Ádám Mészáros

ONYX restaurant , Budapešť

2 michelin , 17 Gault Millau

 

 

Adam sa už od malička rád motal po kuchyni a bavilo ho pomáhať pri varení. Preto nastúpil na strednú odbornú školu práve so zameraním na kuchárske remeslo. Po absolvovaní strávil 3 roky v rôznych Budapeštianských reštauráciách, aby jeho kroky nakoniec smerovali do ONYX restaurant. Tu začal od piky ako sa vraví a v priebehu pár rokov sa vypracoval na zástupcu šéfkuchára. Absolvoval odbornú prax v Serge Vieria – 2 michelínskej reštaurácií vo Francúzsku. Po návrate v roku 2016 sa stal hlavným šéfkuchárom Onyx,  aby  napomohol reštaurácií  prezentovať svetové trendy a kvalitu. To sa mu výrazne podarilo, keď to v roku  2018 ocenil michelin guide udelením 2 hviezd, ako prvej reštaurácií v strednej Európe !

 

Onyx sa pod jeho vedením stala reštauráciou, ktorej filozofiou je vytvárať vysoký štandard medzinárodnej kuchyne v Maďarsku, kde sa hostia môžu prostredníctvom jedla stretnúť s tradíciou a inováciami. Adam a jeho tím investovali veľa energie do výskumu tých najlepších regionálnych ingrediencií a ich kombinovania s najnovšími technológiami a kulinárskymi zručnosťami, čoho výsledkom sú inovatívne, zložité a samozrejme chutné pokrmy.

 

 

 

 
Max Stiegl – Gut Purbach , Rakúsko,
 17 Hauben Gault Millau, TOP 10 Austria,
Best restaurant Burgerland 2017,2018,2019

Max Stiegl sa stal slávnym šéfkuchárom „Od nosa až ku chvostu“ dlho predtým, ako tento nápad získal slávu v celom Rakúsku. Je presvedčený, že neexistuje nič také ako zlá časť zvieraťa, čisto nevhodná pre prípravu jedla. Celé zvieratá spracuváva vo svojej reštaurácii Gut Purbach v Burgenlande už viac ako desať rokov a ľudia cestujú z celého sveta, aby ochutnali jeho viacchodové menu.  Raz do roka, koncom jesene, pozýva na tradičný „Sautanz“ (tanec ošípaných), kde sa ošípané zabíjajú a spracúvajú úplne celé.   Max Stiegl sa však nesnaží ponúkať iba zvieratá, ale predovšetkým jeho špajza určuje menu a nie naopak. Na jeho jedálnom lístku nájdete zverinu a divú hydinu, ryby z jazera ale  predovšetkým sezónnu a aj divú zeleninu.

Max už napísal dve knihy o svojej filozofii varenia a pravidelne učí mladých kuchárov na projekte inteligentnej kuchyne vo Viedni o tom, ako môžu pracovať a šetriť zdroje a sú udržateľní.   Max sa narodil v Slovinsku v roku 1980, vyrastal v Salzburgu a varil v Burgenlande od svojich 18 rokov. Vo veku 19 rokov, ako najmladší šéfkuchár vôbec, bol odmenený hviezdou Michelin. Jeho reštaurácia Gut Purbach je pravidelne zaradená medzi najlepšie reštaurácie v celej krajine.   Keď nepracuje v kuchyni alebo nenavštevuje svojich producentov a farmárov, je otvorený ponúknuť svoj očarujúci charakter ako hosťujúci kuchár pri varení na rôznych šou či sympóiách. Legendárne bolo jeho vystúpenie s Timom Mälzerom v kuchyni Impossible v New Yorku. Okrem svojej reštaurácie pripravuje aj pop-up reštauráciu (Jugo am Spitz, balkánske špeciality na grile). Svojou odbornosťou prispel k úspechu mnohých reštaurácií a gastronomických projektov. Za svoje zásluhy a služby získal Veľkú medailu cti spolkovej krajiny Burgenland

 

 

André Van Dongen

Food design Chef, Debic, Holandsko

 

André van Dongen začal svoju kariéru šéfkuchára po kulinárskej škole v Holandsku. V prvých rokoch pôsobil ako šéfkuchár v niekoľkých reštauráciách v Holandsku. Jedným z jeho prvých veľkých zamestnávateľov bola Princess Cruises. Po svojich inštruktážnych skúsenostiach v Princess Cruises sa André rozhodol stať sa podnikateľom založením vlastnej cateringovej spoločnosti, po ktorej sa stal skutočným tvorcom konceptov.

V súčasnosti je André kulinárskym špecialistom spoločnosti Debic.

Je zodpovedný najmä za vývoj koncepcie trhu s potravinami.

Okrem toho vytvára pokrmy pre časopis Debic !D, v ktorých sa šéfkuchári inšpirujú. Aby si udržal inšpiráciu, neustále sa rozvíja stážami alebo výletmi. Absolvoval stáž u Sergio Herman’s The Jane v Antrapách (2 hviezdy Michelin).

Andrého kreativita pochádza hlavne z cestovania po svete, inšpiráciu nachádza všade, napríklad v pouličnom umení, pri západe slnka alebo v prekrásnej panoráme. Práve dokončil 5-mesačné kulinárske inšpiračné turné po 8 ázijských krajinách. Hľadanie neznámych ingrediencií, špeciálnych techník varenia a príbehov miestnych ľudí.

André verí, že rozprávanie príbehu pri každom pripravenom jedle je veľmi dôležité. Prostredníctvom rozprávania vysielate signál svojim hosťom a to sa snaží robiť každý deň.

André si pre Vás pripravil zaujímavý MASTER CLASS – The ART of PLATING. Bližšie informiácie nižšie v sekcii Master Class.

 

István Pésti – Platán restaurant & café, Tata – Maďarsko

Gault  Millau – The Best Countryside restaurant Hungary 2017,2018

Chef of The Year 2017 – Gault Millau

 

Vrchol svojho doterajšieho profesionálneho úspechu zažil v marci 2015, keď pôsobil ako šéfkuchár v reštaurácii Tanti v Budapešti. Len pár mesiacov po otvorení dostal hviezdu Michelin. Neskôr v roku 2015 prevzal kuchyňu Platán Restaurant & Café so silnou víziou: ukázať, že pohostinnosť na vidieku môže predstavovať kvalitu, na ktorú môžeme byť hrdí. Šéfkuchár používa iba čerstvé miestne vyrobené suroviny a v Platáne sú hrdí na to, že stále viac z nich sú domáce; tým môžu zabezpečiť kontrolovanú vysokú kvalitu a neustále obnovovaný výber jedál. S extrémnou presnosťou nie je známy iba pre svoje degustačné menu, ktoré obnovuje tradičné maďarské jedlá, ale mnohí odborníci tvrdia, že medzi maďarskými šéfkuchármi je ten, kto má najkrajšie stylované jedlá.

István Pesti vraví, že jeho filozofia je : „Interakcia vizuálnych stimulov, vône a chuti by mala našim hosťom poskytnúť neopakovateľný zážitok. A vďaka jedinečnému charakteru Platánu a jeho mimoriadnemu prírodnému a historickému prostrediu sa stáva táto naša kulinárska cesta ešte viac zvláštnou a zaujímavou „ .

Reštaurácia získala niekoľko kulinárskych ocenení:

  1. Gault Millau – The Best Countryside restaurant Hungary 2017,2018
  2. Chef of The Year 2017 – Gault Millau
  3. Sprievodca VOLKSWAGEN – Reštaurácia roka 2017

 

 

Michal Škorec
reštaurácia Lavante SKY, Dubnica nad Váhom
Segafredo 20 Best Chefs Slovakia

Michal sa stal známim jeho zálubou v “oprašovaní” starých a tradičných receptov slovenskej kuchyne, ktoré vykreoval a technologicky upravil do moderného šatu s použitím výsostne surovín z regiónu kde pracuje. Či už to boli Tatry alebo Považie, jeho menu je vždy plné kreativity a precíznej kuchárčiny.

 

 

Michael Thiry
reštaurácia Baránok, Košice
Segafredo 20 Best Chefs Slovakia

O Michalovi sa už dlhšie vie, že rád kombinuje zaujímavé chute a nevšedné suroviny tak, aby dosiahol prekvapivé chuťové kombinácie. Jeho inšpirácia ázijskou kuchyňou je zjavná a rád ju kombinuje s tradičnými slovenskými surovinami. Jeho každoročne pripravené menu pre Zimný festival jedla patrí vždy k tým najlepším na Slovensku.

Odborní hostia – workshopy

 

workshop č.1 : 
” Identifikácia zamestnancov s vlastnou hotelovou značkou a jej firemnou kultúrou”  Hotelový managment
Jaroslav Rataj – Jeden z najlepších hotelierov Rakúska,
“Efektívny HR marketing možno aplikovať na rôznych manažérskych úrovniach riadenia a spravidla je tvorený niekoľkými piliermi. Kľúčovým pilierom je podľa môjho názoru vedieť doceniť svojich zamestnancov. Pochvalu či spokojnosť s vykonanou prácou možno vyjadriť napríklad komplimentmi, verejným uznaním či dokonca zvýšením platu. V mnochých situáciách by však stačilo aj obyčajné úprimné “ďakujem”.
Kariéra:
– 2019 – senior Consultant, SO.is.it Unternehmensberatung GmbH, Oberwart (AUT)
so zameraním na Marketing & Branding v hotelierstve, Employer Branding
–  2014 – 2018 – General Manager v hotelovom rezorte Allegria Resort Stegersbach by Reiters,
Stergersbach, (člen poradenstva v hotelovej kooperácii FAMILY AUSTRIA, člen predstavenstva vo zväze cestovného ruchu Stegersbach, člen predstavenstva v hotelovej kooperácii “Austria per Italia) (AUT)
– 2010 – 2012 – Marketing a PR Manager hotelovej siete Leading Family Hotels , Serfaus (AUT)
– 2005 – 2013 – Marketing a PR Manager v hoteli Family Spa Grand Hotel Cavalino Bianco
St. Ulrich/Ortisei, Sudtirol (ITA)
– 2001 – 2004 – Guest Relations, Schloss Trauttmandorff, Meran Sudtirol (ITA)
workshop č. 2:
 ” Ako si vychovať svojho farmára “
Ana Roš – Šéfkuchárka Hiša Franko, 50 Best restauran of world
World Best Female Chef 2017
Ako si nastaviť spoluprácu so svojími farmármi a dodávateľmi tak, aby bola nie len obojstranne výhodná, ale aby bola aj prospešná pre rozvoj vašej reštaurácie a tiež udržteľná pre farmára.
Workshop č.3

Workshop :  „ Ako nezabiť výborné jedlo zlou fotografiou „

Dušan Křístek – fotograf, špecialista na foodstyling a fotografovanie jedál. Nafotil množstvo kuchárskych kníh.

Ako nafotiť a prezentovať v dnešnej dobe  kvalitné jedlo, ako pracovať s fotografiami,  to nám prezradí jeden z najlepších fotografov a designerov jedál na Slovensku Dušan Křístek na svojom workšope.

 

 

 

MASTERCLASS:

 

Masterclass č 1 ” Slovinské vína” 
Valter Kramar – Hiša Franko, Slovinsko,  majiteľ a somelier

Valter Kramar, známe meno v eno-gastronomickom svete, sa narodil v Šempeteri pri Gorici v roku 1967. V roku 1973 kúpil jeho otec Franko dom v Staro Selo neďaleko Kobaridu v Slovinsku, kde otvoril reštauráciu Franko, ktorá je známa v celom údolí Soča . Už od detstva sa motal v reštaurácií svojich rodičov pri krbe, zatiaľ čo jeho rodičia sa starali o hostí. Začiatkom 90. rokov sa Valter rozhodol rozšíriť svoje vedomosti na sommeliérskej škole v Taliansku, kde sa po ukončení vzdelávania aktívne zúčastňoval na AIS – Associazione Italiana Sommelier (Talianske združenie someliérov), tiež ako člen poroty. pre región Friuli – Venezia Giulia na výber vín pre vínneho sprievodcu v Taliansku na obdobie štyroch rokov. Krátko po začiatku svojho vzdelania vo vinárskom odbore objavil lásku k prírodným a biodynamickým vínam s mentormi ako Stanko Radikon a Joško Gravner. V roku 1999 prevzal so svojou životnou partnerkou a šéfkuchárkou Ana Roš správu reštaurácie Franko, kde zriadili ďalších 10 dvojlôžkových izieb a nazvali ju Hiša (= dom) Franko. Ako milovník prírodných vín bol prvým v Slovinsku, ktorý vo svojej reštaurácii dal zoznam vín založený na prírodných vínach. Bol to len krok k revolúcii a úspechu, ktorý pár Kramar-Roš dosiahol. Dnes je Hiša Franko považovaná za jednu z najlepších reštaurácií na svete. V roku 2017 sa reštaurácia zapísala do zoznamu 50 najlepších reštaurácií na svete a stala sa prvou reštauráciou v Slovinsku, ktorá bola schopná zostať na tomto zozname 3 roky v rade. Dnes Valter Kramar pracuje ako someliér v Hiši Franko je tiež majiteľom bistra s miestnym jedlom v butikovom pivovare Kobarid, Hiša Polonka a Feo. Zúčastňuje sa na mnohých podujatiach súvisiacich s eno-gastronómiou. V roku 2019 sa ako rečník zúčastnil na konferencii European Food Summit v Ľubľane .

 

Masterclass č.2

André Van Dongen

Food design Chef, Debic, Holandsko

Prihláste sa na MASTER CLASS  – The ART of PLATING desing na tanieri s použitím nových surovín a príchutí v dezertoch

Ktorý sa bude konať v utorok 22. októbra v priestoroch Thuries Academy vo Sv. Jure od 10:00 – 13:00 André vás za 3 hodiny naučí veľa nových receptov , trendov a hlavne implantovanie nových chutí a surovín do moderných dezertov. Počet miest je limitováný, prihláste sa preto v predstihu v kalendári kurzov na www.pregurmanov.sk, cena 99,-

Casino Royal dessert
The Pink Panther
Vegetable dessert concept ( 4 disches )
1. Panna Cotta Corn
2. Panna Cotta Cabbage
3. Crème Brûlée Jerusalem artichoke
4. Parfait tomato

 

Master class č. 3

Vodné somelierstvo ako nevyhnutnosť dnešnej doby.

Tomáš Šajgal – somelier

Prečo by mala reštaurácia venovať veľkú pozornosť výberu a ponuke vôd ? Ako ich párovať k jedlám a ako ich vlastne prezentovať hosťom ?

Hlavní partneri Gastronomy Slovakia 

TransGourmet

TO NAJLEPŠIE PRE GASTRONÓMIU . Pod týmto sloganom sa skrýva Veľkoobchod pre profesionálov z gastronómie s ponukou širokého sortimentu tovarov a produktov . Svojimi servisom a službami si získal veľa zákazníkov po celej Európe .

Gastro partneri Gastronomy Slovakia 

Debic

Značka Debic patrí najväčšej mliekarenskej spoločnosti na svete – FrieslandCampina. S vývojom, technológiami a výrobou širokého sortimentu mliečnych výrobkov má viac ako 140 ročné skúsenosti. Na Slovensku je distribuovaná firmou ACCOM Slovakia.

JTF

Spoločnosť, ktorá ponúka KOMPLEX FOOD SERVIS (Hotel, Reštaurácia, Bar, Buffet & Catering), UMÝVACÍ PROGRAM, VŠETKO PRE VÍNO, GASTRO TECHNOLÓGIE a BUFETOVÝ SYSTÉM.

UNILEVER

Misia spoločnosti Unilever je vnášať do života Vitalitu. Napĺňame každodenné potreby ľudí v oblasti výživy, hygieny a osobnej starostlivosti prostredníctvom značiek, ktoré pomáhajú ľuďom dobre sa cítiť, a získavať viac zo života.

Vystavovatelia Gastronomy Slovakia

HEINEKEN Slovensko

Na trh uvádza pultový výčapný systém Blade®, ktorý do tradičných Horeca podnikov prináša pivnú varietu a zároveň sprístupňuje čapované pivo aj v prevádzkach s nižšou frekvenciou čapovania. Blade® predstavuje profesionálne výčapné zariadenie v atraktívnom dizajne, ktoré zachováva všetky vlastnosti a kvalitu čapovaného piva. Kompaktná veľkosť zariadenia zaberie menej miesta ako tradičný výčap. Vďaka inovatívnemu kompresnému systému si takto servírované pivo zachová svoju kvalitu a čerstvosť po dobu 30 dní od narazenia sudu pri stálej teplote 2°C. . Výčapné zariadenie umožňuje nenáročné skladovanie a je jednoduché na prevádzkovanie a manipuláciu. Výčap stačí zapojiť do elektriny a naraziť 8l súdok.

Aktuálne sú v ponuke tri pivné značky – Heineken, Birra Moretti a Tiger. Portfólio sa bude postupne rozširovať a sezónne meniť. Príďte sa zoznámiť!

 

Segafredo 

Spoločnosť Segafredo Zanetti je firma založená na rodinnej tradícii. Už otec a starý otec terajšieho majiteľa a prezidenta spoločnosti, pána Massima Zanettiho, obchodovali so zelenou kávou. Pred viac ako tridsiatimi rokmi kúpil pán Zanetti svoju prvú pražiareň v severotalianskej Bologni, dnes ich vlastní celkom 15 a k tomu 32 dcérskych spoločností, ktoré šíria jeho firemnú filozofiu ďalej.  Segafredo Zanetti stráži kvalitu svojej kávy od jej pestovania až po samotnú šálku espressa. Podrobne sleduje každý krok výroby, a to:
  • pestovanie kávy , praženie vo vlastných pražiarniach,  vývoj vlastnej kávovej technológie značky La San Marco,  distribúciu kávy cez dcérske spoločnosti
  • až po školenie baristov vo vlastnej Škole kávy.
  • LA VIRTU

    Túžba vytvoriť spoločnosť La Virtu vzišla z potreby priniesť „vôňu Talianska’’ aj k nám na Slovensko. Prvým dominantným produktom sa stala káva kultovej značky Danesi caffe, neskôr na to nadväzovali kávovary Rancillio, mlynčeky Mazzer, k tomu pribudli prémiové Althaus Tea a Pure Tea. 

     

    KRAVA & CO

    KRAVA&CO bola založená ako rodinná firma, pretože práve rodina je zmyslom nášho života. Našou víziou bolo od úplného začiatku robiť POCTIVÉ PRODUKTY, bez geneticky modifikovaných organizmov (GMO), s dôrazom na kvalitu a dostupnosť. V dnešnej dobe podlieha potravinársky priemysel tlaku veľkých korporačných firiem, pričom silnie dopyt po masovej výrobe lacných potravín, ktoré sú určené pre supermarkety. Práve preto si stále viac uvedomujeme, aké dôležité je vyrábať potraviny prirodzeným a tradičným spôsobom, aj keď mnohokrát to znamená ich vyššiu cenu.

     

    Debic

     

    Značka Debic patrí najväčšej mliekarenskej spoločnosti na svete – FrieslandCampina. S vývojom, technológiami a výrobou širokého sortimentu mliečnych výrobkov má viac ako 140 ročné skúsenosti. Na Slovensku je distribuovaná firmou ACCOM Slovakia.

     

FATRA – minerálna voda

Prírodná minerálna voda Fatra pochádzajúca z prameňa vyvierajúceho v národnom parku Nízke Tatry v najhornatejšej oblasti Slovenska, v regióne Turiec. Prameň minerálnej vody Fatra je známy už od roku 1929. Plniarenská výroba začala o pár rokov neskôr – v roku 1935 a trvá až dodnes (od roku 1958 sa minerálna voda začala obohacovať oxidom uhličitým).

Fatra je stredne mineralizovaná voda s obsahom vzácnych minerálnych látok a stopových prvkov. Vyznačuje sa zásaditým zložením a vysokou koncentráciou sodíka a hydrogenuhličitanov. Unikátne zloženie tejto vody vysoko vyzdvihla aj odborná verejnosť.

 

Slowin Bratislava

firma zaoberajúca sa dovozom, distribúciou a predajom svetových vín z klasických európskych vinárskych krajín, ako aj vín z iných oblastí Európy a Nového sveta, ktorá je schopná poskytnúť na základe exkluzivity najširší sortiment zahraničných vín na Slovensku.

 

St. Nicolaus 

Spoločnosť ST. NICOLAUS je najväčším výrobcom liehovín na Slovensku. Portfólio spoločnosti tvoria desiatky produktových radov, medzi nimi aj známe značky ako Nicolaus Vodka, horký bylinný likér Demänovka, či ovocné liehoviny radu Jubilejná. Okrem vlastných značiek spoločnosť ST. NICOLAUS ako výhradný distribučný partner španielskej spoločnosti Gonzáles Byass rozšírila svoje portfólio o zahraničné značky ako brandy Soberano a Lepanto, prémiový gin The London no.1 a kvalitné dovozové vína z vinárskych krajín ako Španielsko, Taliansko, Argentína a Chile.

 Karloff

Rodinná firma KARLOFF sa zaoberá predajom prémiových produktov v alkoholovom odvetví už od roku 2002, pričom jej zakladateľ má viac ako dvadsaťročné skúsenosti. Výhradným dodávateľom produktov je spoločnosť TATRANSKÁ LIKÉRKA so sídlom v Kežmarku, ktorá vyrába svoje produkty výlučne z prírodných surovín od vybraných domácich a zahraničných dodávateľov.

WINELOVERSCLUB.SK S.R.O.

Obchod s vínom a distribúcia vín z celého sveta. Vínne poradenstvo, distribúcia slovenských vín a odborné degustácie.

THURIES ACADEMY

Prvá akadémia pre profesionálov na Slovensku pod vedením michelinových šéfkuchárov určená všetkým, ktorý si chcú zvyšovať svoju profesionalitu a naučiť sa moderné trendy 

OFYR

OFYR je vlastne vonkajšie ohnisko, s oceľovou platňou navrchu. Platňa sa ohňom rozpáli a vy na nej môžete ihneď začať variť alebo grilovať. OFYR navyše hreje, takže nájde využitie počas celej sezóny. Mimoriadne spoločenský spôsob vonkajšieho varenia a grilovania. OFYR je vyrobený tak, aby ste sa o neho nemuseli starať. Môžete ho nechať vonku po celý rok a vyčistíme ho veľmi jednoducho.

Menucka.sk

Portál zameraný na rýchle a jednoduché sledovanie ponuky denného menu a obedov reštaurácií v okolí aktuálnej polohy zákazníka, alebo vyhľadanej lokality. V magazíne sa dočítate o rôznych zaujímavostiach zo sveta gastronómie, reštaurácií, jedál a nápojov či iných gastro produktov a služieb.

Gurmán na Slovensku

Jediný gastronomický sprievodca po najlepších reštauráciach a šefkuchároch Slovenska.Stiahni si zdarma aktuálnu aplikáciu na webe www.gurmannaslovensku.sk 

 

KEMA s.r.o.

spoločnosť zaoberajúca sa komplexnými návrhmi kuchýň pre reštaurácie a hoteli, dodávka a výroba špecializovaných zariadení kuchýň, profesionálne spotrebiče Electrolux a odborné poradenstvo. 

 

NIPPON KNIVES

Nippon Knives je už 16 rokov dodávateľ profesionálnych japonských nožov. Nože pre vás starostlivo vyberáme od osvedčených výrobcov priamo v Japonsku. Sme certifikovaným dovozcom a distribútorom značiek KASUMI, TAMAHAGANE, MCUSTA ZANMAI, TOJIRO, KAJIWARA, SAKON, HOKIYAMA, MASAHIRO a HAIKU. Japonské nože sú charakteristické svojou žiletkovou ostrosťou a vytrvalým rezným výkonom. Je preto logické, že sa nachádzajú vo „výzbroji“ tých najprestížnejších šéfkuchárov. Príďte si obzrieť najväčšiu kolekciu japonských nožov na Slovensku.