Program

  Zaujímavý program na rok 2018 práve pripravujeme a stále dopĺňame

Gastronomy Slovakia   2017

                                                                             

p1795963_1474933032_3

Gert de Mangeleer

Hertog Jan restaurant

3 michelin

Hertog Jan začínal ako piváreň, ale zaznamenal rýchly vzostup k vrcholnej gastronómii  po prevzatí Gert de Mangeleer & Joachim Boudensom v roku 2005. Na kedysi pokojnej farme, je teraz kultivovaná bio farma s pôsobivým nastavením pre reštauráciu , ktorá sa medzičasom zaradila medzi to najlepšie z európskej avantgardy.
Od začiatku Hertog Jan používa rovnaké motto: “V jednoduchosti je to ľahké.”

Chef Gert De Mangeleer získal skúsenosti v niektorých špičkových reštauráciách, ale jeho veľmi vlastný štýl varenia je predovšetkým výsledkom osobného objavu. Gert sa hneď  po nadobudnutí Hertog Jan  vydal cestou zdokonaľovania a využil svoj talent na zcelenie  rôznych zložiek potravín v kombinácií moderných  techniky na úžasný výsledný  celok.  Zároveň je ale kuchyňa Hertog Jan veľmi čistá a prírodná, ktorá odráža atmosféru celej farmy  a poskytuje úrodu reštaurácii Hertog Jan.

Gert bol ocenený Michelinom  s prvou hviezdou v roku 2007 a druhou v roku 2010. V roku 2012, čo je najvyššia pocta ,nasleduje tretia michelinska hviezda. Od prestížneho bedekra Gault Millau obdržal 19/20 čapíc.Medzitým sa mu dostalo mnoho uznaní z domova i zo zahraničia  a Gert bol zvolený v roku 2014 ako : „ Európsky Chef of the Year „

 

Michal Konrád

FOU ZOO Pan Asian restaurant

3 vidličky

kuchár roka 2015 a 2016

Rodený Bratislavčan, ktorému zachutila vôňa diaľav. Pracoval na vedúcich pozíciách v prestížnych reštauráciách Cocoon, kyashii a Chino latino v Londýne. Michal Konrád šéfuje kuchyni reštaurácie Fou Zoo už viac ako päť rokov. Pravidelne chodí na stáže do rôznych krajín, aby doplnil svoje kulinárske vedomosti a zručnosti. Stážoval v kuchyni spolu s Reném Redzepim v Nome, jednej z najlepších reštaurácií sveta. Minulý rok získal veľmi cenné hodnotenie prestížneho bedekra Gault & millau, ktorý jeho zručnosť ocenil 16 bodmi a dvoma čapicami a Fou Zoo vyhodnotil ako najlepšiu reštauráciu Slovenska. FOU ZOO ako prvá reštaurácia na Slovensku dostala 3 Vidličky od gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku a Michal sa už dva roky umiestnil v rebríčku tohto bedekra „The 20 Best Chefs“ na prvom mieste a získal tak ocenenie Kuchár roka 2015 a 2016.

 

 

Allessandro Gilmozzi

El MOLIN Taliansko

1 michelin

Alessandro pochádza z gastronomickej rodiny , ktorá už po generácie  pevádzkuje reštauráciu vo Val di Fieme.  Kultúru , pokoru a rešpekt k tomuto remeslu sa priučil od takých velikánov ako Feran Adria a Alain Ducasse. Alessandro patrí k najobľúbenejším šéfkuchárom v Taliansku a ako sa o ňom vyjadrili odborníci : „Je to šéfkuchár bez make upu a bez podvodu“ . Všetko čo pripravuje  je inšpirované prírodou okolitých hôr s až vedeckým prístupom k hodnotám a základnému charakteru jednotlivých surovín , ktoré ctiac si tradičnú trentinskú kuchyňu nepoznajú žiadne skratky  či make up, avšak smer je vždy jasný – inovácie a nové pohľady.

Alessandro používa vo svojej „ horskej „ kuchyni veľa horských bylín , lišajníkov ,šišky , veľa pracuje s dymom  a celá jeho kuchyňa a reštaurácia vo vás vyvolajú dojem loveckej  chaty.  On sám seba s obľubou nazýva Dolomit , ako hlboko zakorenený a prepojený k oblasti Dolomitov. Nebolo to ľahké pozdvihnúť práve svoju reštauráciu El MOLIN , medzi stovkami kvalitných reštaurácií Trentina, s ponukou tradičných regionálnych jedál a kvalitného servisu. O tom , že sa to podarilo , svedči aj veľa ocenení ako michelínska hviezda , či titul kuchár roka v Taliansku. Okrem reštaurácie  úspešne prevádzkuje aj pizzeriu ,vináreň a hotel.

Jacob Holmström

Gastrologik, Švédsko

1 michelin

Reštauráciu Gastrologik prevádzkujú Anton Bjuhr a Jacob Holmström. Obaja boli vyškolení u renomovaných reštauráciách po celom svete, ktoré sa vzájomne dopĺňajú a majú v podstate rovnaké vplyvy a vízie. Jacob začínal s gastronómiou v reštaurácii svojho otca. Potom prešiel viacerými praxami po celom svete ale najviac inšpirácie  v ňom zanechala práca s Matiasom Dahlgrenom a hlavne s Pascalom Barbotom, z L´Astrance v Paríži , ktorého spôsob práce a prístup k surovinám si osvojil a v duchu atmosféry jeho reštaurácie  aj s Antonom vytvorili svoju vlastnú reštauráciu v roku 2011.

Filozofia v reštaurácii je zameraná na úzku spoluprácu s výrobcami a dodávateľmi. Jacob a Anton dali veľa úsilia do hľadania surovín ktoré používajú a snažia sa z nich vyťažiť ich naturálny charakter. Zemiaky stoja presne toľko ako hľuzovky. Je to príroda, ktorá pridáva hodnotu toho, čo je dobré alebo zlé – to si ty a ja.

Na moju otázku , prečo neexistuje žiadne menu v  Gastrologik?

Jacob odpovedal : Našou víziou v Gastrologik je úzka spolupráca s našimi výrobcami a dodávateľmi. Jednoducho im necháme rozhodnúť, čo budeme mať v ponuke každý deň, pretože oni najlepšie vedia ktoré z ich produktov sú na vrchole svojej chuti . Preto môže ponuka vypadať každý týždeň po týždni inak a dokonca aj tabuľa s denným menu sa pripravuje iba deň vopred. Preto u nás nikdy neviete vopred aké bude menu .

Martin Záhumenský

Kuchár roka vo Veľkej Británii 2015

majiteľ “Pappa Mia” delikatesy eshop

Moja mamina bola a taktiež stále aj je profesionálnou kuchárkou a odtiaľ už nebolo ďaleko k tomu, aby gény zariadili svoje a vyučil som sa v odbore kuchár-čašník v Trenčíne. Mesto spod Hradu Matúša Čáka som opustil až po vojne, kedy sa mi naskytla príležitosť odísť do nášho hlavného mesta. V Bratislave som gastronómiu začal chápať odlišným pohľadom a zásadný zlom nastal v momente vycestovania do zahraničia, a to konkrétne na 2 sezóny na Cyprus, respektíve do Veľkej Británie. Mal som možnosť učiť sa od najlepších a prešiel som cez rôzne kuchyne, od hotelových, privátnych klubov alebo tých Michelinovských, ako sa im nadáva. V Londýne som žil takmer 11 rokov a naučil som sa toho veľmi veľa, či už po ľudskej stránke, ale hlavne po tej profesionálnej. Teší ma fakt, že som sám niečo dokázal a verte, nebolo to vôbec jednoduché.

Peter Ďurčo

Top Restaurant, Žilina

2 vidličky

Peter je majiteľ a šefkuchár Toprestaurant , zaujímavého projektu typu reštaurácie zameranej na osobný zážitok hosťa. Reštaurácie preto funguje na slovenské pomery dosť nezvyklo , musíte si proste svoju návštevu rezervovať vopred. Peter potom pripraví pre vás svoje zaujímavé menu. Kapacita je nie veľká a preto je starostlivosť o hosťa priam ako by ste boli u Peťa hosťom v jeho dome.

Peter pôsobí  aj  v Lesná rezort ako partner gastra , v rámci ktorého pripravujeme profikuchárske študio

Human Žilina. Jeho štýl gastronómie je možné formulovať ako : „ Návrat ku koreňom „  Snaží sa oživiť nám známe a tradičné chute a potraviny v novom modernom šate. Čo je vlastne aj celosvetový trend dnešnej gastronómie.

Niečo zo svojich nových nápadov nám Peter predvedie aj na Gastronomy Slovakia

 

Program  2017

 

Prednášky , workšopy a Master Class

Č.1   Ako sa presadiť s malým hotelom či penziónom so šéfkuchárskou reštauráciou .

  Alessandro Gilmozzi , 16 Gault Millau , 1 michelin , Taliansko

 Príbehy úspešných šéfkuchárov s vlastnou reštauráciou a hotelom.

 

Č.2 Prečo je komunikácia a tréningy personálu reštaurácie tak dôležitá, a prečo sa z toho stáva „ Neverending Story „ ?

Ako zabezpečiť aby personál zvládal krízové situácie , šíril dobré meno podniku a úlohu hostiteľa.            

Iveta Pupišová – Akadémia Hoteliera

 

Č.3   Master class  – kultúra kávy v reštauráciách

Marek Fajčík – majiteľ  a kreátor známej slovenskej pražiarne značky kávy EBENICA COFFEE

 Prečo TOP reštaurácie v zahraničí pracujú s kávou z lokálnych pražiarní? Káva je veľa krát tou elegantnou bodkou na záver stolovania a nemala by byť hlavne v reštauráciách podceňovaná. Akú kávu podávať , ako ju podávať a na  čom ju pripravovať ! To sú základné body úspechu servisu kávy. 

 

Č.4   Master class   TOP Champagne 

 Brand ambassadorka Charlotte Borry-Castagnio z vinárskeho domu  Vranken-Pommery.

 Nie len pre Kuchárov máme pripravené špičkové prednášky a workšopy , ale aj pre vinárov , somelierov, F& B                         manažérov sú tu bohaté master classes s prestížnymi vinármi z celej Európy.  Svetom bubliniek a to jedných z                       najprestížnejších z celej Champagne nás prevedie skúsená Charlote Borry Castagnio  z Vranken-Pommery.

Degustovať budeme :

Pommery Brut Royal, Pommery Royal Blu Sky, Monopole Heidseck&Co. Blue top brut, Vranken Cuvée diamant brut, Pommery Grand Cru Vintage, Monopole Heidseck&Co. Gold top vintage.

Nápomocní pri tomto Master class budú Somelieri spoločnosti Wineloversclub.sk s.r.o.. Degustácia je limitovaná počtom 30 osôb !

 

Č.5. Master class TOP vínárstva  Nemecka

Majiteľ vinárstva: p. Roman Niewodniczanski –   VAN VOLXEM WEINGUT, MOSEL – GERMANY

Nie len pre Kuchárov máme pripravené špičkové prednášky a workšopy , ale aj pre vinárov , somelierov, F& B manažérov sú tu bohaté master classes s prestížnymi vinármi z celej Európy. Pokračovaním predstavovania ikonických vinárstiev a ich metód pestovania a výroby vína bude predstavenie majiteľa prestížneho nemeckého vinárstva.

Vinárstvo bolo postavené už v roku 1743 Mníchmi v blízkosti kláštora v centre mesta Wiltingen v údolí Saar oblasti MOSEL, Nemecko.

Po francúzskej revolúcii vinárstvo skončilo v rukách p. Gustava van Volxema ktorý emigroval z Bruselu. Ako skutočný vizionár p. Van Volxem uznal potenciál prémiovej vinohradníckej lokality v oblasti Mosel a v nasledujúcih rokoch rozvinul jedno z najprestížnejších vinárskych firiem v cisárskom Nemecku.

Degustovať budeme :

Rotschiefer Riesling 2015, kabinett – polosuché ktoré vyhralo titul Šampion Nemeckých Rieslingov za rok 2017 podľa časopisu VINUM GERMANY spomedzi 1750 degustovaných Rieslingov

Taktiež sa budú prezentovať na stánku spoločnosti Wine Expert  aj nasledujúce vína :

1)       Saar Riesling 2016, suché, biele 90/100 bodov RP /odporúča aj Best Sommelier of the World, Andreas Larsson 92/100

2)       Wiltinger Riesling 2016, suché, biele 92+ RP / odporúča aj Best Sommelier of the World, Andreas Larsson 93/100

3)       Goldberg Riesling 2016, Grand Cru,  suché, biele 94/100 bodov Falstaff

4)       Rotschiefer Riesling, 2015, kabinett – polosuché, biele Šampion Nemeckých Rieslingov za rok 2017 /podľa časopisu VINUM vyhral spomedzi 1750 degustovaných vín/

Nápomocní pri tomto Master class budú Somelieri spoločnosti Wine Expert. Degustácia je limitovaná počtom 30 osôb !

 

Č.6   Master class Saké  – od zrnka do fľaše.  

 Tomáš Šajgal somelier  najlepšej reštaurácie Slovenska , Fou Zoo – 3 vidličky. 

 Nie len pre Kuchárov máme pripravené špičkové prednášky a workšopy , ale aj pre vinárov , somelierov, F& B manažérov sú tu zaujímavé a inšpiratívne Master classes .

 Vynikajúci  workšop spojený s degustáciou  určený skutočným gurmánom , ktorí sa nebránia novým trendom.

 

Čas                       Vystúpenie  Hl. pódium                 Prednášková sála                      Sála vystavovateľov

Vstupné  :            Rozšírené                                            Základné                            Základné      

    

9:30 – 10:00                                                                                                                  Registrácie

10:00 – 10:20                                                            Prednáška č. 2                                 

10:30 – 11:00       Michal Konrád                                                                                 Vína zo Slovenska – WineExpert 

11:00 – 11:25                                                            Master class kultúra kávy           JTF – porcelán pre profesionálov

11:30 – 12:00       Gerd De Mangeleer                                  

12:10 – 12:25       Prednáška  č.1                                                                                Budvar – tradície v pive

12:30                                                                                                                            Degustácie  TransGourmet

13:00                                                                         Master class Moselské vína

13:30 – 14:00       Martin Záhumenský                                                                         UNILEVER – for Chefs

14:30 – 15:00     Allessandro Gilmozzi                                                                        Vína zo sveta – Wineloversclub.sk s.r.o.

15:15 – 15:45                                                   Master class TOP Champagne                     

16:00 – 16:30      Peter Ďurčo                                                                                        Degustácie TransGourmet

16:40  – 17:00                                                             Master class Saké         

17:00 – 17:30       Jacob Holmstrom,                                                                   

18:00                    Záver

 

Vystavovatelia Gastronomy Slovakia 2017

 

Gastro Partneri:

 

TransGourmet

TO NAJLEPŠIE PRE GASTRONÓMIU . Pod týmto sloganom sa skrýva Veľkoobchod pre profesionálov z gastronómie s ponukou širokého sortimentu tovarov a produktov . Svojimi servisom a službami si získal veľa zákazníkov po celej Európe .

 

JTF

Spoločnosť, ktorá ponúka KOMPLEX FOOD SERVIS (Hotel, Reštaurácia, Bar, Buffet & Catering), UMÝVACÍ PROGRAM, VŠETKO PRE VÍNO, GASTRO TECHNOLÓGIE a BUFETOVÝ SYSTÉM.

 

UNILEVER

Misia spoločnosti Unilever je vnášať do života Vitalitu. Napĺňame každodenné potreby ľudí v oblasti výživy, hygieny a osobnej starostlivosti prostredníctvom značiek, ktoré pomáhajú ľuďom dobre sa cítiť, a získavať viac zo života.

 

Vystavovatelia:

 

Budweiser  Budvar SK

Pivovar založil v roku 1895 pivný majster  August Zátek . Toto známe prémiové české pivo patrí už od svojho zrodu k najobľúbenejším pivám po celom svete na základe jeho jedinečnej chuti a kvalite všetkých použitých surovín.

 

OFYR

OFYR je vlastne vonkajšie ohnisko, s oceľovou platňou navrchu. Platňa sa ohňom rozpáli a vy na nej môžete ihneď začať variť alebo grilovať. OFYR navyše hreje, takže nájde využitie počas celej sezóny. Mimoriadne spoločenský spôsob vonkajšieho varenia a grilovania. OFYR je vyrobený tak, aby ste sa o neho nemuseli starať. Môžete ho nechať vonku po celý rok a vyčistíme ho veľmi jednoducho.

 

BIONELA

Zdravotne nezávadné, kompostovateľné a ekologické obaly. Výhradné zastúpenie značiek Naturesse ,Biodora, Nowataste,Biopap.

 

 

ZEDA

výrobca a dodávateľ textilu a produktov pre segment HORECA. Špecializuje sa na odevy pre gastronómiu, firemné odevy s brandingom a produkty pre hygienu práce.

 

Slowin Bratislava

firma zaoberajúca sa dovozom, distribúciou a predajom svetových vín z klasických európskych vinárskych krajín, ako aj vín z iných oblastí Európy a Nového sveta, ktorá je schopná poskytnúť na základe exkluzivity najširší sortiment zahraničných vín na Slovensku.

 

Menucka.sk

Portál zameraný na rýchle a jednoduché sledovanie ponuky denného menu a obedov reštaurácií v okolí aktuálnej polohy zákazníka, alebo vyhľadanej lokality. V magazíne sa dočítate o rôznych zaujímavostiach zo sveta gastronómie, reštaurácií, jedál a nápojov či iných gastro produktov a služieb.

 

Kukkonia

Jej primárnými cieľmi sú jednak podpora miestnych obyvateľov a podnikateľov v oblasti poľnohospodárstva, cestovného ruchu a trávenia voľného času a jednak budovanie brandu Kukkonia. Kukkonia  je aj značkou prémiových potravinárskych produktov, ktorá je garanciou pôvodu a kvality.

 

ZEUS

Špecializuje sa na predaj čokolády a cukrárskych výrobkov pre profesionálov.

 

GPR

Predaj a servis zariadení do potravinárskych obchodov, mäsiarenských a vákuových baliacich strojov a chladiacej techniky.

 

EBENICA

Prestížna slovenská káva kreovaná špeciálne pre gurmánov a pre HoreCa segment ocenená množstvom odborných ocenení z celého sveta.

 

WINELOVERSCLUB.SK S.R.O.

Obchod s vínom a distribúcia vín z celého sveta. Vínne poradenstvo, distribúcia slovenských vín a odborné degustácie.

 

CELFIA
Distribúcia stolovej vody Gasteiner (Rakúsko) a predaj, údržba a dodávka nápojových a potravinových automatov, kávovarov a výdajníkov vody.

 

THURIES ACADEMY

Prvá akadémia pre profesionálov na Slovensku pod vedením michelinových šéfkuchárov určená všetkým, ktorý si chcú zvyšovať svoju profesionalitu a naučiť sa moderné trendy 

 

WINE EXPERT

celý náš tím spája nevýslovná emócia k vínu a tento vzťah k vínu predstavuje náš životný štýl. Náš tím tvoria profesionálny someliéri, pre ktorých je práca vášňou a záľubou zároveň. Zabezpečujeme distribúciu vín zo Slovenska a zahraničia, poradenstvo pri tvorbe vínnych kariet, someliérske služby, degustácie a školenia a eventy spojené s vínom šité na mieru. 

 

Gurmán na Slovensku

Jediný gastronomický sprievodca po najlepších reštauráciach a šefkuchároch Slovenska.Stiahni si zdarma aktuálnu aplikáciu na webe www.gurmannaslovensku.sk 

 

KEMA s.r.o.

spoločnosť zaoberajúca sa komplexnými návrhmi kuchýň pre reštaurácie a hoteli, dodávka a výroba špecializovaných zariadení kuchýň, profesionálne spotrebiče Electrolux a odborné poradenstvo. 

 

ROIN s.r.o.

Profesionálna priemyselná hygiena. Hotelová kozmetika, gastro, plasty, hygiena. Online katalóg. Hotelový a reštauračný servis vrátane logistiky.

 

MADE IN JAPAN

V srdci Japonska, v malej dielni nazývanej Sakuzan je jedno z kúzelných miest, kde vzniká unikátna keramika značky Made In Japan. Výrobky od japonských hrnčiarov sú vyrobené tradičným spôsobom MINO-YAKI odovzdávaným po celé generácie. Tento zaručí najväčšiu možnú kvalitu určenú práve pre HORECA sektor.